28 apr 2015 06:00

28 apr 2015 06:00

Varför måste vi betala mer?

INSÄNDARE: Fiber

KSom bekant har vi för ett tag sen fått ett erbjudande gällande bredband genom fiberinstallation i Töreboda. Om man är tveksam till anslutning ges argumentet att värdet på din villa ökar och att det sen blir (ännu) dyrare att koppla på sig. Många har tyckt att inkopplingspriset här är billigt. Jag tycker att det är dyrt!

Har läst och jämfört olika kommuners erbjudanden i andra tätorter häromkring. Mina föräldrar bor i Tibro (mindre ”centralt” än jag) - där har dom tydligen gjort en mycket bättre upphandling än här.

I Tibro kostar en uppkoppling 4900 kronor om man väljer att gräva och lägga ner slangen på egen tomt själv. Du mäter och hämtar slang med mera hos kommunen. Väljer man att inte gräva själv på egen tomt kostar det 2500 kronor till, dvs 7400 kronor totalt för samma tjänster som här skulle kosta 13800 kronor nu när det är ”billigt”.

Vi har inte ens fått något erbjudande om avdrag för grävning på egen tomt. Nu undrar jag varför det skiljer så oerhört mycket på priserna för dessa likartade arbeten i ungefär lika stora tätorter ( att det kan vara mycket dyrare en bit utanför tätorterna kan jag ha förståelse för). Någon som vet/vill svara?

Villaägare på Halnavägen

Har läst och jämfört olika kommuners erbjudanden i andra tätorter häromkring. Mina föräldrar bor i Tibro (mindre ”centralt” än jag) - där har dom tydligen gjort en mycket bättre upphandling än här.

I Tibro kostar en uppkoppling 4900 kronor om man väljer att gräva och lägga ner slangen på egen tomt själv. Du mäter och hämtar slang med mera hos kommunen. Väljer man att inte gräva själv på egen tomt kostar det 2500 kronor till, dvs 7400 kronor totalt för samma tjänster som här skulle kosta 13800 kronor nu när det är ”billigt”.

Vi har inte ens fått något erbjudande om avdrag för grävning på egen tomt. Nu undrar jag varför det skiljer så oerhört mycket på priserna för dessa likartade arbeten i ungefär lika stora tätorter ( att det kan vara mycket dyrare en bit utanför tätorterna kan jag ha förståelse för). Någon som vet/vill svara?

Villaägare på Halnavägen

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.