22 apr 2015 06:00

22 apr 2015 06:00

Rosengren har varit vänsterns framgångsfaktor

INSÄNDARE: Politik

Replik. Svar till Bengt Johansson i MT den 13 april.

Jag vet inte om din inledning angående mitt bristande förstånd var ett försök till härskarteknik, men jag erkänner gärna att jag fortfarande är korkad enligt Bengt Johanssons sätt att se det. För du har rätt: Nej, jag förstår inte.

Jag förstår inte hur ett parti, som under de senaste åren varit det enda drivande oppositionspartiet, inte gjort en vettig analys om vad det relativt stora väljarstödet beror på.

I min ”korkade” värld beror det på att framträdande politiker i partiet (läs Rosengren) varit pålästa, haft civilkurage och förstått de svårigheter som vår stad brottas med. Han har haft en fot både i historia och framtid. Det är viktigt för oss som inte varit boende i Mariestad sedan barnsben. Han har förståelse och erfarenhet både från riksdag, region och kommun.

Att Vänsterpartiet genom alla år lyckats locka fler väljare än partiet på riksnivå beror på att Rosengren på ett skickligt sätt lyckats göra skillnad. Praktisk politik som varit vänsterfärgad. Politik som fungerar. På kommunal nivå behöver vi ”doers” som inte lever i en ideologisk utopi utan vågar ta beslut som håller och har förmåga att kompromissa.

De flesta struntar blankt i konstiga vargdebatter eller försök att ytterligare polarisera politiken.

Kanske är det så att Rosengren väljer att trappa ner. Jag vet ingenting om ert inre arbete.

Men en sak har jag total övertygelse om: Att vänstern gick tillbaka i förra valet är inte på grund av Rosengrens arbete, utan trots Rosengrens insats. Tänk på det!

Jag tackar för inbjudan till ert första majmöte, men avböjer. Ett tips till Bengt Johansson är att räkna hur många som kommer, sedan tar du fram en miniräknare och räknar ut hur många promille av era väljare som är där. Kanske kan det bli en påminnelse om att ha viss respekt för era riktiga väljare även om vi är ”korkade”.

Rösta(de?) vänster

Jag vet inte om din inledning angående mitt bristande förstånd var ett försök till härskarteknik, men jag erkänner gärna att jag fortfarande är korkad enligt Bengt Johanssons sätt att se det. För du har rätt: Nej, jag förstår inte.

Jag förstår inte hur ett parti, som under de senaste åren varit det enda drivande oppositionspartiet, inte gjort en vettig analys om vad det relativt stora väljarstödet beror på.

I min ”korkade” värld beror det på att framträdande politiker i partiet (läs Rosengren) varit pålästa, haft civilkurage och förstått de svårigheter som vår stad brottas med. Han har haft en fot både i historia och framtid. Det är viktigt för oss som inte varit boende i Mariestad sedan barnsben. Han har förståelse och erfarenhet både från riksdag, region och kommun.

Att Vänsterpartiet genom alla år lyckats locka fler väljare än partiet på riksnivå beror på att Rosengren på ett skickligt sätt lyckats göra skillnad. Praktisk politik som varit vänsterfärgad. Politik som fungerar. På kommunal nivå behöver vi ”doers” som inte lever i en ideologisk utopi utan vågar ta beslut som håller och har förmåga att kompromissa.

De flesta struntar blankt i konstiga vargdebatter eller försök att ytterligare polarisera politiken.

Kanske är det så att Rosengren väljer att trappa ner. Jag vet ingenting om ert inre arbete.

Men en sak har jag total övertygelse om: Att vänstern gick tillbaka i förra valet är inte på grund av Rosengrens arbete, utan trots Rosengrens insats. Tänk på det!

Jag tackar för inbjudan till ert första majmöte, men avböjer. Ett tips till Bengt Johansson är att räkna hur många som kommer, sedan tar du fram en miniräknare och räknar ut hur många promille av era väljare som är där. Kanske kan det bli en påminnelse om att ha viss respekt för era riktiga väljare även om vi är ”korkade”.

Rösta(de?) vänster

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.