15 apr 2015 06:00

15 apr 2015 06:00

En verklig sjusovare

INSÄNDARE: Svårväckt

Minnen. År 1939 var jag inkallad och förlagd till Rindö i närheten av Vaxholm. En kväll kom det in en främmande furir i vårt rum och frågade om han fick övernatta där. Sådant var vanligt bland underbefäl. Det fick han. Vi hade ett par lediga sängar. Han var på genomresa till Finland. Skulle till Svenska Frivilligkåren i Karelen. Han bad att bli väckt klockan sju och sa att det brukade vara svårt att väcka honom.

Reveljen gick klockan sju och jag gick till honom och ruskade på honom. Han reagerade inte alls. Jag rullade honom hit och dit ett tag, utan resultat och måste nu gå och äta frukost. Gick först till ”vakten” och bad dem väcka honom, sa att det var viktigt.

När jag kom tillbaka var han borta. Antagligen väckt, vaktchefen hade nog resurser.

Ragnar

fd furir

Reveljen gick klockan sju och jag gick till honom och ruskade på honom. Han reagerade inte alls. Jag rullade honom hit och dit ett tag, utan resultat och måste nu gå och äta frukost. Gick först till ”vakten” och bad dem väcka honom, sa att det var viktigt.

När jag kom tillbaka var han borta. Antagligen väckt, vaktchefen hade nog resurser.

Ragnar

fd furir

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.