09 apr 2015 06:00

09 apr 2015 06:00

Vad håller kommunen på med?

INSÄNDARE: Hamnen

Korttänkt. Man läser i MT att kommunen vill ”utveckla inre hamnen” med ett antal bodar. Bra med ett antal kompletterade bodar till dem som redan finns. Dessutom ett mikrobryggeri. Låter ju jättebra. Satsningar helt i linje med dem som kommunen åstadkom förra sommaren med den nya esplanaden, de utbyggda och livligt frekventerade hamnserveringarna med mera.

Tittar man sedan närmare på skisserna i MT, så är det tänkt att bodarna skall etableras bortanför de nya bostadsrätterna i kvarteret Bojen, 500 meter bort ! Jag kallar inte det för inre hamnen. De befintliga bodarna i inre hamnen skall bort och vad som skall komma istället där sägs det inget om. Lekplats, parkering, vad vet jag ?

I vart fall blir det inget kvar av de befintliga, livligt frekventerade och etablerade verksamheterna vid Hamnkrogen. Det är ju massor av folk som cirkulerar i området sommartid.

Man säger att de etablerade bodägarna idag bara har ettårskontrakt, så de får ju skylla sig själva. Cyniskt. De kanske kan få företräde till bodarna bortom Bojen. Kommunen har alltså tänkt sig att vi skall ha Hamnkrogen och Sillodynamit som näringsställen i inre hamnen. Sedan ingenting alls förrän bortanför Bojenkvarteret, 500 meter bort.

Tänk om för sjutton! Utöka istället de befintliga bodarna i inre hamnen med ett par ytterligare bodar. Utöver detta kan ju kommunen sedan etablera några ytterligare bodar bortanför kvarteret Bojen.

Argus

Tittar man sedan närmare på skisserna i MT, så är det tänkt att bodarna skall etableras bortanför de nya bostadsrätterna i kvarteret Bojen, 500 meter bort ! Jag kallar inte det för inre hamnen. De befintliga bodarna i inre hamnen skall bort och vad som skall komma istället där sägs det inget om. Lekplats, parkering, vad vet jag ?

I vart fall blir det inget kvar av de befintliga, livligt frekventerade och etablerade verksamheterna vid Hamnkrogen. Det är ju massor av folk som cirkulerar i området sommartid.

Man säger att de etablerade bodägarna idag bara har ettårskontrakt, så de får ju skylla sig själva. Cyniskt. De kanske kan få företräde till bodarna bortom Bojen. Kommunen har alltså tänkt sig att vi skall ha Hamnkrogen och Sillodynamit som näringsställen i inre hamnen. Sedan ingenting alls förrän bortanför Bojenkvarteret, 500 meter bort.

Tänk om för sjutton! Utöka istället de befintliga bodarna i inre hamnen med ett par ytterligare bodar. Utöver detta kan ju kommunen sedan etablera några ytterligare bodar bortanför kvarteret Bojen.

Argus

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.