01 apr 2015 06:00

01 apr 2015 06:00

Barnen får stå tillbaka när tjänstemännen ska in

INSÄNDARE: Sjukhuset

Dags för våra politiker att vakna!

Hur används våra skattepengar? Vilken hänsyn tar vi till barn och ungdomar inom sjukvården?

2007 invigdes Barn- och ungdomscentrum i Mariestad. Syftet var att samla all kompetens för barn- och ungdomssjukvård under samma tak.

Det talas nu om att man förutom att gräva sönder fina pulkabackar och bygga en parkeringsplats vid sjukhuset, även planerar att bygga om Barn- och Ungdomscentrums nuvarande lokaler och hyra ut delar av dessa till administrativ personal i väntan på ett nytt Regionens hus i Skövde. Hur kan man förstöra fina lokaler som är anpassade för en verksamhet för våra barn och ungdomar?

Vad jag förstår och har hört så är den nuvarande verksamheten i stort behov av de lokaler som finns eftersom man planerar att utöka både de utredningar som sker i dag och med ett nationellt centrum, där man enligt en tidigare artikel i Mariestads-Tidningen ska utreda barn som blivit alkoholskadade under graviditeten. Det här är verksamheter som är intressanta för vår kommun och även ger avtryck på riksnivå.

Satsningar på våra barn och ungdomar är viktiga och mycket positiva för Mariestads kommuns framtid.

Satsa på den verksamheten som redan är på plats och som är på väg att etableras i stället för att göra tillfälliga lösningar för något som är på väg att försvinna från vår kommun!

Mariestadsbo

2007 invigdes Barn- och ungdomscentrum i Mariestad. Syftet var att samla all kompetens för barn- och ungdomssjukvård under samma tak.

Det talas nu om att man förutom att gräva sönder fina pulkabackar och bygga en parkeringsplats vid sjukhuset, även planerar att bygga om Barn- och Ungdomscentrums nuvarande lokaler och hyra ut delar av dessa till administrativ personal i väntan på ett nytt Regionens hus i Skövde. Hur kan man förstöra fina lokaler som är anpassade för en verksamhet för våra barn och ungdomar?

Vad jag förstår och har hört så är den nuvarande verksamheten i stort behov av de lokaler som finns eftersom man planerar att utöka både de utredningar som sker i dag och med ett nationellt centrum, där man enligt en tidigare artikel i Mariestads-Tidningen ska utreda barn som blivit alkoholskadade under graviditeten. Det här är verksamheter som är intressanta för vår kommun och även ger avtryck på riksnivå.

Satsningar på våra barn och ungdomar är viktiga och mycket positiva för Mariestads kommuns framtid.

Satsa på den verksamheten som redan är på plats och som är på väg att etableras i stället för att göra tillfälliga lösningar för något som är på väg att försvinna från vår kommun!

Mariestadsbo

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.