24 mar 2015 06:00

24 mar 2015 06:00

Kommunen – ett företag?

INSÄNDARE

I fredagens 20/3 MT finns ett reportage om kommunens finanser, det som oppositionen kallar för Kalle Anka och majoriteten säger är ett politiskt spel. Det är inget att oroa sig för, bristen på väl genomtänkt argumentering bland en del av kommunens topp politiker är still going strong.

Finanserna handlar dock om hundratals miljoner kronor och det som oroar är kommunalrådet Abrahamssons uttalande i samband med nämnda reportage, „Vi ska driva kommunen som ett företag”. Låter i och för sig helt ok som idé, men det som oroar är avsaknaden av kommunpolitiker eller tjänstemän som är, eller har varit företagare som ens varit i närheten av att i praktiken driva företag annat än privata fåmansbolag.

Kan inte finna någon politiker/tjänsteman i kommunen som skulle kunna anses vara kompetent, ur erfarenhetssynpunkt, att driva ett företag som omsätter 1.7 miljarder, inte ens 10 miljoner.

Att använda uttalande som „Vi ska driva kommunen som ett företag” som ett politiskt slagord, är knappast lyckat, i vart fall borde kommunalrådet Abrahamsson mer detaljerat tala om vilka erfarenheter han själv har som företagare att hantera 1,7 miljarder i omsättning och vilka likheter kommunen har med ett företag, enligt kommunalrådets syn på saken. Syna korten, alltså!

I fredagens 20/3 MT finns ett reportage om kommunens finanser, det som oppositionen kallar för Kalle Anka och majoriteten säger är ett politiskt spel. Det är inget att oroa sig för, bristen på väl genomtänkt argumentering bland en del av kommunens topp politiker är still going strong.

Finanserna handlar dock om hundratals miljoner kronor och det som oroar är kommunalrådet Abrahamssons uttalande i samband med nämnda reportage, „Vi ska driva kommunen som ett företag”. Låter i och för sig helt ok som idé, men det som oroar är avsaknaden av kommunpolitiker eller tjänstemän som är, eller har varit företagare som ens varit i närheten av att i praktiken driva företag annat än privata fåmansbolag.

Kan inte finna någon politiker/tjänsteman i kommunen som skulle kunna anses vara kompetent, ur erfarenhetssynpunkt, att driva ett företag som omsätter 1.7 miljarder, inte ens 10 miljoner.

Att använda uttalande som „Vi ska driva kommunen som ett företag” som ett politiskt slagord, är knappast lyckat, i vart fall borde kommunalrådet Abrahamsson mer detaljerat tala om vilka erfarenheter han själv har som företagare att hantera 1,7 miljarder i omsättning och vilka likheter kommunen har med ett företag, enligt kommunalrådets syn på saken. Syna korten, alltså!

  • 43 år som företagare

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.