13 mar 2015 06:00

13 mar 2015 06:00

Sveriges röst hörs igen

INSÄNDARE: Politik

Politik. Att Sveriges röst hörs igen långt ut i världen det retar en del. Ambassadörer åker och kommer.

Det känns igen från Olof Palmes dagar. Stefan Löfven och Margot Wallström sätter Sverige på kartan. Man kallar länder vid dess rätta namn. Saudiarabien är en diktatur. Trots kunglighet i landet spöar man sina medborgare offentligt och kvinnorna är hunsade till att lyda männen. Vi har haft nu en lång tid av mjäkighet i att se på olika länders förhållande till sina medborgare. Då behövs Stefan Löfven och Margot Wallströms röster. Det har också skapat en inrikesdebatt som är ett lyft från skattesänkarpolitik och ett ihålligt tal om utanförskap. ”Diktaturens kreatur” sa Olof Palme, som då var ett ord i rättan tid.

Det behövs mer av detta i dagens värld av hot, krig, korruption, våld och förtryck.

Ingvar Larsson

Det känns igen från Olof Palmes dagar. Stefan Löfven och Margot Wallström sätter Sverige på kartan. Man kallar länder vid dess rätta namn. Saudiarabien är en diktatur. Trots kunglighet i landet spöar man sina medborgare offentligt och kvinnorna är hunsade till att lyda männen. Vi har haft nu en lång tid av mjäkighet i att se på olika länders förhållande till sina medborgare. Då behövs Stefan Löfven och Margot Wallströms röster. Det har också skapat en inrikesdebatt som är ett lyft från skattesänkarpolitik och ett ihålligt tal om utanförskap. ”Diktaturens kreatur” sa Olof Palme, som då var ett ord i rättan tid.

Det behövs mer av detta i dagens värld av hot, krig, korruption, våld och förtryck.

Ingvar Larsson

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.