13 mar 2015 06:00

13 mar 2015 06:00

Orimligt att inte ta hänsyn till hälsoskäl

INSÄNDARE: Ekonomi

Rättvisa. Jag, sjukpensionär sedan några år, hade inte råd att betala en oväntad räkning. Följden blev att jag hamnade hos Kronofogden. Inget ovanligt i dagens samhälle i sig, men när jag försökte få anstånd med utmätningen blev svaret att ibland måste man klara sig med mindre pengar i några månader! Detta svar, trots att utgifterna gällde min hälsa!

Är det rimligt att man först bestämmer ett minimibelopp som man har rätt till enligt lagen, och sedan när man utan egen skuld behöver mer pengar, det vill säga minskad utmätning av hälsoskäl, får ett sådant svar?

Förresten, skulle en pensionär förmå sig att tjäna någon krona utöver pensionen minskas denna med motsvarande belopp! Rimligt? Skulle inte tro det.

Betalar alla som tigger i stan skatt på det dom drar in varje månad?

Är det rimligt att man först bestämmer ett minimibelopp som man har rätt till enligt lagen, och sedan när man utan egen skuld behöver mer pengar, det vill säga minskad utmätning av hälsoskäl, får ett sådant svar?

Förresten, skulle en pensionär förmå sig att tjäna någon krona utöver pensionen minskas denna med motsvarande belopp! Rimligt? Skulle inte tro det.

Betalar alla som tigger i stan skatt på det dom drar in varje månad?

  • Pensionären

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.