26 feb 2015 06:00

26 feb 2015 06:00

Vill ni riskera Systembolaget?

INSÄNDARE: Gårdsförsäljning

Två statliga utredningar under Alliansregeringens tid vid makten kom fram till att det skulle bryta mot det svenska detaljhandelsmonopolet och EG-rätten att låta vissa, inte alla, tillverkare sälja alkohol direkt till kund vid sidan av Systembolaget.

Cecilia Widegren (M) och Ulrika Carlsson (C) upprepar sina krav om gårdsförsäljning av vin i en replik till oss, men svarar ej på vår tydliga fråga:

Innebär det krav ni ställer i debattartikeln att de fyra borgerliga partierna ändrat sin inställning och är beredda att riskera att Sverige förlorar sin möjlighet att ha Systembolagets detaljhandelsmonopol kvar?

Carina Ohlsson

Patrik Björck

Riksdagsledamöter (S), Skaraborg

Cecilia Widegren (M) och Ulrika Carlsson (C) upprepar sina krav om gårdsförsäljning av vin i en replik till oss, men svarar ej på vår tydliga fråga:

Innebär det krav ni ställer i debattartikeln att de fyra borgerliga partierna ändrat sin inställning och är beredda att riskera att Sverige förlorar sin möjlighet att ha Systembolagets detaljhandelsmonopol kvar?

Carina Ohlsson

Patrik Björck

Riksdagsledamöter (S), Skaraborg

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.