10 feb 2015 06:00

10 feb 2015 06:00

Upp till kamp skaraborgare

INSÄNDARE: Region

Hur kommer det sig att reaktionerna på bygget av ett Regionens hus i Göteborg för en miljard nästan saknas helt. Framför allt från östra delen av Västra Götalandsregionen borde det ju protesteras högre än någonsin.

Det planerade bygget i Göteborg kommer ju att ta total död på denna del av regionen. Det ursprungliga snacket om att allting skulle bli så bra och så mycket billigare stämmer ju inte på en enda punkt och bildandet av vårt storlän har enbart gjort allting bara dyrare och dyrare.

Nu verkar huvudsaken vara att alla administratörer och politiker får det bra i detta jättebygge. Magnusson bedyrar att detta inte ska drabba skattebetalarna med en enda krona. Man kommer att låna säger han men lån ska ju betalas.

När det gäller Regionens hus i Mariestad som nu står nästan tomt så är Magnussons uppfattning att Mariestad där får bra lokaler som man kan använda till någonting. Så hyggligt.

Vad signaturen inte fattar är att alla verkar svälja detta jättebygge utan kommentarer och protester. Att regionen plötsligt därigenom skulle fungera bättre är ju bara nys.

Den jättestora fullmäktigeförsamlingen (hälften skulle räcka mer än väl) ska fortfarande samlas i Vänersborg säger man. Finns det någon som tror på detta den dag jättebygget står klart? Alla snackar om skola, vård och omsorg. Vore det inte lämpligt att man gjorde insatser på dessa områden istället?

Upp till kamp skaraborgare. Det är dags att bryta oss ur storlänet och återskapa Skaraborgs län och vårt Regionens hus finns redan i Mariestad.

Ur led är tiden

Det planerade bygget i Göteborg kommer ju att ta total död på denna del av regionen. Det ursprungliga snacket om att allting skulle bli så bra och så mycket billigare stämmer ju inte på en enda punkt och bildandet av vårt storlän har enbart gjort allting bara dyrare och dyrare.

Nu verkar huvudsaken vara att alla administratörer och politiker får det bra i detta jättebygge. Magnusson bedyrar att detta inte ska drabba skattebetalarna med en enda krona. Man kommer att låna säger han men lån ska ju betalas.

När det gäller Regionens hus i Mariestad som nu står nästan tomt så är Magnussons uppfattning att Mariestad där får bra lokaler som man kan använda till någonting. Så hyggligt.

Vad signaturen inte fattar är att alla verkar svälja detta jättebygge utan kommentarer och protester. Att regionen plötsligt därigenom skulle fungera bättre är ju bara nys.

Den jättestora fullmäktigeförsamlingen (hälften skulle räcka mer än väl) ska fortfarande samlas i Vänersborg säger man. Finns det någon som tror på detta den dag jättebygget står klart? Alla snackar om skola, vård och omsorg. Vore det inte lämpligt att man gjorde insatser på dessa områden istället?

Upp till kamp skaraborgare. Det är dags att bryta oss ur storlänet och återskapa Skaraborgs län och vårt Regionens hus finns redan i Mariestad.

Ur led är tiden

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.