10 feb 2015 06:00

10 feb 2015 17:57

Mariestad behöver en app

INSÄNDARE: Teknik

Information. Med en mobilapp kan Mariestads kommun enkelt få ut viktig samhällsinformation som ett ”Pop-Up-meddelande” när något akut har hänt och man snabbt måste få ut viktig information till befolkningen, som till exempel när vattnet skulle kokas efter vattenläckan ägde rum för några veckor sedan. Det skulle vara perfekt med en app för att snabbt kunna informera vid sådana tillfällen.

Med en app kan både invånare och turister i Mariestad enkelt få en överblick om vad som händer i vår kommun. Med en app kan man enkelt få tillgång till uppdaterad information om olika ting, bland annat vilka öppettider som gäller på badhuset, biblioteket, sjukhuset, Bångahagens återvinningsstation, stadshuset och busstider etcetera.

I en mobilapp kan du alltid ha tillgång till viktiga telefonnummer till personal och tjänstemän i kommunen. Med en mobilapp kan skolelever via länkar enkelt få fram uppdaterad information ifrån sin skola, vad för aktiviteter som finns i kommunen efter skoltid, barnfamiljer om vad det sker för familjeaktiviteter i kommunen och som turist kan du på ett modernt sätt få tillgång till kartor och information om flertalet av våra intressanta besöksmål.

En mobilapp passar helt enkelt alla som har tillgång till en modern mobiltelefon, gammal som ung, boende och turister. Listan av nyttan av en Mariestadsapp kan som synes göras lång.

Folkpartiet i Mariestad har bestämt sig och vill verka för att en sådan app förverkligas snarast.

Johan Gotthardsson

Folkpartiet Mariestad

Med en app kan både invånare och turister i Mariestad enkelt få en överblick om vad som händer i vår kommun. Med en app kan man enkelt få tillgång till uppdaterad information om olika ting, bland annat vilka öppettider som gäller på badhuset, biblioteket, sjukhuset, Bångahagens återvinningsstation, stadshuset och busstider etcetera.

I en mobilapp kan du alltid ha tillgång till viktiga telefonnummer till personal och tjänstemän i kommunen. Med en mobilapp kan skolelever via länkar enkelt få fram uppdaterad information ifrån sin skola, vad för aktiviteter som finns i kommunen efter skoltid, barnfamiljer om vad det sker för familjeaktiviteter i kommunen och som turist kan du på ett modernt sätt få tillgång till kartor och information om flertalet av våra intressanta besöksmål.

En mobilapp passar helt enkelt alla som har tillgång till en modern mobiltelefon, gammal som ung, boende och turister. Listan av nyttan av en Mariestadsapp kan som synes göras lång.

Folkpartiet i Mariestad har bestämt sig och vill verka för att en sådan app förverkligas snarast.

Johan Gotthardsson

Folkpartiet Mariestad

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.