07 feb 2015 06:00

09 feb 2015 22:00

Håll uppsikt på kontokortet

Angående kontokortsbedrägerierna i Mariestad vill jag lämna ett tips om hur man enkelt kan skydda sig: På baksidan av kortet finns en så kallad CVV-kod. Den består av tre siffror. Det går att göra dessa siffror osynliga genom att stryka över dem med tipex och svart tusch, då kan ingen obehörig använda kortet för att handla på nätet.

Memorera koden, eller skriv upp den och förvara den på ett säkert ställe. Via den bank som jag anlitar kan man ställa in att alla inköp via internet endast kan genomföras om jag kodkänner köpet via bankdosan. Enkelt och säkert!

Lycka till!

Angående kontokortsbedrägerierna i Mariestad vill jag lämna ett tips om hur man enkelt kan skydda sig: På baksidan av kortet finns en så kallad CVV-kod. Den består av tre siffror. Det går att göra dessa siffror osynliga genom att stryka över dem med tipex och svart tusch, då kan ingen obehörig använda kortet för att handla på nätet.

Memorera koden, eller skriv upp den och förvara den på ett säkert ställe. Via den bank som jag anlitar kan man ställa in att alla inköp via internet endast kan genomföras om jag kodkänner köpet via bankdosan. Enkelt och säkert!

Lycka till!

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.