24 jan 2015 06:00

29 jan 2015 10:40

Sämsta ursäkten jag har hört

INSÄNDARE: Replik

Replik. Bästa Britt Johansson,

Du säger att alla inblandade i en vårdplanering måste vara överens när en patient blir utskriven från sjukhuset. Annars genomförs inte förändringen. Hur menar du?

Hur gör man om patienten inte är med på ett boende som man erbjuder. Du säger också att man öppnade dessa korttidsplatser hösten 2014. Nu är det januari 2015. Dessa lägenheter har använts till annat än korttidsboenden tidigare. Det finns trinettkök som gapar tomt, en el-kontakt som är trasig.

Som jag tidigare skrivit om fanns inte ens sänglampa, inte en tavla eller tv. Alla klarar inte att gå ut i matsalen och sätta sig. Hur svårt kan det vara att få hit dessa saker innan patienten kommer från sjukhuset och installeras här. Undrar om man överhuvudtaget har tänkt att ställa i ordning rummet. Självklart har vi plockat dit allt svärmor vill ha och behöver. Men alla har inte barn som kan ordna detta. Det kan väl inte vara meningen att det ska vara så här?

Sämsta ursäkten jag har hört.

Du säger att alla inblandade i en vårdplanering måste vara överens när en patient blir utskriven från sjukhuset. Annars genomförs inte förändringen. Hur menar du?

Hur gör man om patienten inte är med på ett boende som man erbjuder. Du säger också att man öppnade dessa korttidsplatser hösten 2014. Nu är det januari 2015. Dessa lägenheter har använts till annat än korttidsboenden tidigare. Det finns trinettkök som gapar tomt, en el-kontakt som är trasig.

Som jag tidigare skrivit om fanns inte ens sänglampa, inte en tavla eller tv. Alla klarar inte att gå ut i matsalen och sätta sig. Hur svårt kan det vara att få hit dessa saker innan patienten kommer från sjukhuset och installeras här. Undrar om man överhuvudtaget har tänkt att ställa i ordning rummet. Självklart har vi plockat dit allt svärmor vill ha och behöver. Men alla har inte barn som kan ordna detta. Det kan väl inte vara meningen att det ska vara så här?

Sämsta ursäkten jag har hört.

  • Lisbeth Jernberg

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.