23 jan 2015 06:00

23 jan 2015 14:47

Folkpark i förvandling

INSÄNDARE: Karlsholme

Lyft. Folkparken föräras snart med ett utav Sveriges finaste danspalats. Med sitt unika läge med ny brygga ut i Vänern. Att denna byggnad, som enligt rykte ska innehålla en restaurang med bra öppettider och med denna fantastiska utsikt över Mariestadfjärden, blir ett lyft för hela staden står helt klart.

Det som oroar är att parkens övriga ytor såsom strandkant och damm med vass samt grönområde och alla potthål i asfalten inte kommer att hålla den klass som nu fordras för att matcha nybygget. En av de nya bryggorna till den lilla ön i parken ska väl troligtvis flyttas.

Snälla ansvariga, se till att allt blir i färdigställt innan turister och matgäster strömmar till. De vill inte bli störda av bullrande arbetsmaskiner när de sitter och njuter av en bit mat eller fikar. Låt det första intrycket av besöket på det nya Karlsholme bli en ”aha-upplevelse”, vilket leder till fin reklam för staden.

Att detta är en politikersak att fullfölja och färdigställa är för mej självklart. När ni spände musklerna till bygget hoppas jag det finns några muskler kvar till detta.

Folkparksföreningen som sedan hyr det hela och ser till att det blir liv i luckan med diverse galor och dragspelsmässa med mera kan enligt min mening inte belastas med ytterområdena då de jobbar med detta på ideell basis. Så politiker, än en gång, sköt parken i god anda med föreningen så kan det blir riktig bra. Arrangemangen drar folk till stan och ser till att turister och ortsbor får sitt lystmäte tillgodosett.

Ser fram mot att under våren och sommaren ta en promenad från Snuggen, förbi det nya höghuset med sin brygga ut i vattnet, följa Ullas väg in i ett välansat Karlsholme, fortsätta utmed strandkanten till småbåtshamnen. Ta en glass i kioskerna vid hamnen och sedan fortsätta promenaden utmed ån och in i den natursköna universitetsparken fram till badhusbron.

Vet ingen stad i regionen som kan överträffa denna strandpromenad.

Väl mött i sommar.

Lyft. Folkparken föräras snart med ett utav Sveriges finaste danspalats. Med sitt unika läge med ny brygga ut i Vänern. Att denna byggnad, som enligt rykte ska innehålla en restaurang med bra öppettider och med denna fantastiska utsikt över Mariestadfjärden, blir ett lyft för hela staden står helt klart.

Det som oroar är att parkens övriga ytor såsom strandkant och damm med vass samt grönområde och alla potthål i asfalten inte kommer att hålla den klass som nu fordras för att matcha nybygget. En av de nya bryggorna till den lilla ön i parken ska väl troligtvis flyttas.

Snälla ansvariga, se till att allt blir i färdigställt innan turister och matgäster strömmar till. De vill inte bli störda av bullrande arbetsmaskiner när de sitter och njuter av en bit mat eller fikar. Låt det första intrycket av besöket på det nya Karlsholme bli en ”aha-upplevelse”, vilket leder till fin reklam för staden.

Att detta är en politikersak att fullfölja och färdigställa är för mej självklart. När ni spände musklerna till bygget hoppas jag det finns några muskler kvar till detta.

Folkparksföreningen som sedan hyr det hela och ser till att det blir liv i luckan med diverse galor och dragspelsmässa med mera kan enligt min mening inte belastas med ytterområdena då de jobbar med detta på ideell basis. Så politiker, än en gång, sköt parken i god anda med föreningen så kan det blir riktig bra. Arrangemangen drar folk till stan och ser till att turister och ortsbor får sitt lystmäte tillgodosett.

Ser fram mot att under våren och sommaren ta en promenad från Snuggen, förbi det nya höghuset med sin brygga ut i vattnet, följa Ullas väg in i ett välansat Karlsholme, fortsätta utmed strandkanten till småbåtshamnen. Ta en glass i kioskerna vid hamnen och sedan fortsätta promenaden utmed ån och in i den natursköna universitetsparken fram till badhusbron.

Vet ingen stad i regionen som kan överträffa denna strandpromenad.

Väl mött i sommar.

  • AL

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.