20 jan 2015 06:00

23 jan 2015 13:57

Sent skola syndaren vakna

:

Repli. Svar till Cecilia Widegren (M) MT 14 januari

Till skillnad från den tidigare Alliansregering har en socialdemokratiskt ledd regering som princip att följa de av riksdagen fattade besluten. Där kan Cecilia Widegren vara lugn och kanske dra lärdom. Vi har ju sett ett antal exempel under de senaste åtta åren där Alliansregeringen ej verkställt beslut som fattats av riksdagen.

Cecilia Widegren försöker få till det att Skaraborgs kommuner tjänar på att Alliansen med stöd av riksdagens femte borgerliga parti fick igenom sitt budgetförslag. Sanningen är ju att detta är en lögn. Cecilia är mycket noga med att bara ta fram de områden där man kommer upp i samma ekonomiska förstärkning som kommunerna hade fått med den s-ledda regeringens budgetförslag.

Det blir nästan lite patetiskt när hon och hennes Allianskollegor nu ska framstå som en garant för satsningar på skolan när Alliansen satsar i princip lika mycket pengar som s-förslaget på utbildning. Under åtta års tid har Cecilia och hennes Allianskamrater satsat på skattesänkningar istället för på skolan. Nu när man är i opposition så ”behöver verkligen skolan dessa satsningar”.

Ja, Cecilia det är ju det vi sagt hela tiden och som du suttit i riksdagen och röstat emot. Att ni däremot finansierar dem genom att minska satsningen på äldreomsorgen och att inte börja nedtrappningen av pensionärsskatten berättar du inte.

Vi ser fram emot att vi nu får mer resurser till skolan. I vårt budgetförslag fanns det ytterligare resurser för satsningar på utbildningsområdet samt på äldreomsorgen och nedtrappning av pensionärsskatten. Dessa får nu tyvärr läggas åt sidan till följd av att den s-ledda regeringens budget röstades ned av Cecilia Widegren och hennes kamrater.

Detta innebär bland annat att Högskolan i Skövde inte får den satsning den behövde till följd av att Widegrens och hennes kamraters budget gick igenom. Den budgeten ger inte möjlighet till fler högskoleplatser och de skickade inte med extra kvalitetspengar till högskolorna. Men det glömde Cecilia berätta.

Carina Ohlsson, Lidköping

Patrik Björck, Falköping

Monica Green, Skövde

Erik Ezelius, Tidaholm

Riksdagsledamöter (S) Skaraborg

Till skillnad från den tidigare Alliansregering har en socialdemokratiskt ledd regering som princip att följa de av riksdagen fattade besluten. Där kan Cecilia Widegren vara lugn och kanske dra lärdom. Vi har ju sett ett antal exempel under de senaste åtta åren där Alliansregeringen ej verkställt beslut som fattats av riksdagen.

Cecilia Widegren försöker få till det att Skaraborgs kommuner tjänar på att Alliansen med stöd av riksdagens femte borgerliga parti fick igenom sitt budgetförslag. Sanningen är ju att detta är en lögn. Cecilia är mycket noga med att bara ta fram de områden där man kommer upp i samma ekonomiska förstärkning som kommunerna hade fått med den s-ledda regeringens budgetförslag.

Det blir nästan lite patetiskt när hon och hennes Allianskollegor nu ska framstå som en garant för satsningar på skolan när Alliansen satsar i princip lika mycket pengar som s-förslaget på utbildning. Under åtta års tid har Cecilia och hennes Allianskamrater satsat på skattesänkningar istället för på skolan. Nu när man är i opposition så ”behöver verkligen skolan dessa satsningar”.

Ja, Cecilia det är ju det vi sagt hela tiden och som du suttit i riksdagen och röstat emot. Att ni däremot finansierar dem genom att minska satsningen på äldreomsorgen och att inte börja nedtrappningen av pensionärsskatten berättar du inte.

Vi ser fram emot att vi nu får mer resurser till skolan. I vårt budgetförslag fanns det ytterligare resurser för satsningar på utbildningsområdet samt på äldreomsorgen och nedtrappning av pensionärsskatten. Dessa får nu tyvärr läggas åt sidan till följd av att den s-ledda regeringens budget röstades ned av Cecilia Widegren och hennes kamrater.

Detta innebär bland annat att Högskolan i Skövde inte får den satsning den behövde till följd av att Widegrens och hennes kamraters budget gick igenom. Den budgeten ger inte möjlighet till fler högskoleplatser och de skickade inte med extra kvalitetspengar till högskolorna. Men det glömde Cecilia berätta.

Carina Ohlsson, Lidköping

Patrik Björck, Falköping

Monica Green, Skövde

Erik Ezelius, Tidaholm

Riksdagsledamöter (S) Skaraborg

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.