13 jan 2015 06:00

23 jan 2015 13:57

Väljer bilen före Västtrafik

INSÄNDARE: Kollektivtrafik

Kollektivtrafik. Till Västtrafik!

Varför kan man inte leva upp till vad man ofta vill framhålla: Åk kollektivt!

Det är lätt att säga, men tydligen inte så lätt att genomföra i praktiken. Tidigare gick bussen mellan Mariestad och Skövde ofta via Sjukhuset (KSS hette det då). Nu måste man åka in till Skövde och byta där om man åker mellan 10.35 och 19.25.

Åker man från sjukhuset till Mariestad är det lite bättre. Mellan 13.35 och 17.45 behöver man inte byta. Övriga tider måste byte ske.

Vad blir resultatet? Jo, man tar bilen även om man är runt 80 år.

Jag har frågat många pensionärer och en övervägande majoritet väljer nu bilen. Jag är själv i den åldern och tycker nog att vi skall åka buss och tåg om det är möjligt. Dags för politikerna att trycka på Västtrafik.

Varför kan man inte leva upp till vad man ofta vill framhålla: Åk kollektivt!

Det är lätt att säga, men tydligen inte så lätt att genomföra i praktiken. Tidigare gick bussen mellan Mariestad och Skövde ofta via Sjukhuset (KSS hette det då). Nu måste man åka in till Skövde och byta där om man åker mellan 10.35 och 19.25.

Åker man från sjukhuset till Mariestad är det lite bättre. Mellan 13.35 och 17.45 behöver man inte byta. Övriga tider måste byte ske.

Vad blir resultatet? Jo, man tar bilen även om man är runt 80 år.

Jag har frågat många pensionärer och en övervägande majoritet väljer nu bilen. Jag är själv i den åldern och tycker nog att vi skall åka buss och tåg om det är möjligt. Dags för politikerna att trycka på Västtrafik.

  • LH

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.