09 dec 2014 06:00

23 jan 2015 13:57

Vad gör ni regionpolitiker för Mariestad?

INSÄNDARE: VårdHälsningarInger Dernroth

Nu äntligen, efter FYRA månader, berättar telefonrösten hos jourcentralen i Mariestad om de riktiga öppettiderna.

Kan det möjligen ha att göra med min insändare i onsdagstidningen i förra veckan? Självklart har det det.

Och det är förmodligen inte bara jag som har ringt under dessa fyra månader, utan många fler. Man kan tycka, att det är konstigt att ingen har reagerat tidigare.

Vårdcentralschefen hänvisar till 112 och 1177, vilka telefonnummer jag, och förhoppningsvis många med mig, väldigt väl känner till. Men den som ringer och vill ha information, och inte är sjuk för tillfället, ringer sannolikt inte till dessa telefonnummer. Den som nu hade ansvaret för att sommarstängningens information låg kvar så otroligt länge har gjort en riktig blamage.

Men ska vi verkligen vara nöjda med att jourcentralen i Mariestad bara är öppen på helger mellan elva och sjutton? Ska vi invånare i den norra länsdelen verkligen vara tvungna att åka till jourcentralen eller akuten i Skövde, när vi blir sjuka under alla övriga tider under veckorna?

NEJ! Men ingen av våra ansvariga regionpolitiker har lyft ett finger för att behålla kvällsöppettiderna på vardagar. Det är därför det ser ut som det gör. Och det är därför som starka rykten gör gällande om att jourcentralen ska smygstängas.

Det är inte underligt alls, när vi inte hör ett ljud från er politiker. Vad har exempelvis Linnéa Wall (S) och Åsa Olsson (V) gjort för vårdcentralen? Ni bor båda i Mariestad och sitter i hälso- och sjukvårdsnämnden östra Skaraborg.

Kan det möjligen ha att göra med min insändare i onsdagstidningen i förra veckan? Självklart har det det.

Och det är förmodligen inte bara jag som har ringt under dessa fyra månader, utan många fler. Man kan tycka, att det är konstigt att ingen har reagerat tidigare.

Vårdcentralschefen hänvisar till 112 och 1177, vilka telefonnummer jag, och förhoppningsvis många med mig, väldigt väl känner till. Men den som ringer och vill ha information, och inte är sjuk för tillfället, ringer sannolikt inte till dessa telefonnummer. Den som nu hade ansvaret för att sommarstängningens information låg kvar så otroligt länge har gjort en riktig blamage.

Men ska vi verkligen vara nöjda med att jourcentralen i Mariestad bara är öppen på helger mellan elva och sjutton? Ska vi invånare i den norra länsdelen verkligen vara tvungna att åka till jourcentralen eller akuten i Skövde, när vi blir sjuka under alla övriga tider under veckorna?

NEJ! Men ingen av våra ansvariga regionpolitiker har lyft ett finger för att behålla kvällsöppettiderna på vardagar. Det är därför det ser ut som det gör. Och det är därför som starka rykten gör gällande om att jourcentralen ska smygstängas.

Det är inte underligt alls, när vi inte hör ett ljud från er politiker. Vad har exempelvis Linnéa Wall (S) och Åsa Olsson (V) gjort för vårdcentralen? Ni bor båda i Mariestad och sitter i hälso- och sjukvårdsnämnden östra Skaraborg.

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.