09 dec 2014 06:00

23 jan 2015 13:57

Öppet mål för SD

INSÄNDARE: Politik

Alltmedan vinden tilltar i de sverigedemokratiska seglen tar ledande socialdemokrater till allt gällare brösttoner.

Nyfascister menar finansministern, odemokratiska och oanständiga anser statsministern. Socialdemokraternas allt tuffare retorik trissar upp insatserna och förstärker ytterligare bilden av en mobbad sverigedemokrati, utfryst av etablissemanget men likväl stridandes för sina ideal och sin övertygelse.

Under sina fyra år i riksdagen har SD vuxit med över 8 procent. Detta samtidigt som inget av de övriga partierna velat ta i dem med tång. Vad väljarna anser om denna strategi återspeglar sig i opinionssiffrorna. En inte oansenlig andel av SD:s väljare i höstens val sympatiserar egentligen inte med partiet men ser sig alltså ändå nödgade till att lägga sin röst där. Att vi övriga ignorerar detta och därtill har mage att kalla dem för både fascister och oanständiga är lindrigt talat magstarkt.

Och nu när vi får ytterligare en chans att möta partiets väljare och bemöta deras politik väljer alltså Sveriges främsta politiska representanter att ta taktiken till ännu nya nivåer. Såvida inte Socialdemokraternas strateger har en verklig masterplan i rockärmen så lämnar de nu målet helt öppet för ett parti som riksdagen skyr men som vinner allt fler sympatier ute i stugorna.

Sivert Aronsson, (Fp) Göteborg

Nyfascister menar finansministern, odemokratiska och oanständiga anser statsministern. Socialdemokraternas allt tuffare retorik trissar upp insatserna och förstärker ytterligare bilden av en mobbad sverigedemokrati, utfryst av etablissemanget men likväl stridandes för sina ideal och sin övertygelse.

Under sina fyra år i riksdagen har SD vuxit med över 8 procent. Detta samtidigt som inget av de övriga partierna velat ta i dem med tång. Vad väljarna anser om denna strategi återspeglar sig i opinionssiffrorna. En inte oansenlig andel av SD:s väljare i höstens val sympatiserar egentligen inte med partiet men ser sig alltså ändå nödgade till att lägga sin röst där. Att vi övriga ignorerar detta och därtill har mage att kalla dem för både fascister och oanständiga är lindrigt talat magstarkt.

Och nu när vi får ytterligare en chans att möta partiets väljare och bemöta deras politik väljer alltså Sveriges främsta politiska representanter att ta taktiken till ännu nya nivåer. Såvida inte Socialdemokraternas strateger har en verklig masterplan i rockärmen så lämnar de nu målet helt öppet för ett parti som riksdagen skyr men som vinner allt fler sympatier ute i stugorna.

Sivert Aronsson, (Fp) Göteborg

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.