29 okt 2014 06:00

23 jan 2015 14:44

Vill inte ha tobaksrök till efterrätten

Uteserveringar

Svar till många sköna båtdagar: Om Du lär dig läsa sjökort då klarar Du dig bra på sjön utan att behöva hålla reda på en massa pinnar. En annan sak på temat "många sköna sommardagar" som jag saknar. Tänk att få sitta en ljum sommarkväll på någon av stadens trottoarserveringar och njuta av en god måltid med något gott att dricka till, det är något som jag saknat i många år.

Jag och många med mig tycker inte om att sitta i ett moln av tobaksrök till efterrätten. Att sitta inne i den rökfria delen är ju inte skönt när det är 25 grader ute. Vi icke-rökare är ju cirka fyra gånger fler än rökarna. De flesta rökare tycker heller inte om att röka när dom äter men det är först till kaffet som det smakar extra gott med en rök. Rökfria delar av uteserveringen hjälper ju bara de dagar då det är absolut vindstilla.

Många av personalen är också icke-rökare men tvingas till passiv rökning alla sommarmånaderna.

Om det går 1 rökare på 4 icke-rökare hur många fler pizzor skulle jag kunna sälja under 120 dagar om min uteservering vore rökfri?

Kanske något att tänka på.

Jag och många med mig tycker inte om att sitta i ett moln av tobaksrök till efterrätten. Att sitta inne i den rökfria delen är ju inte skönt när det är 25 grader ute. Vi icke-rökare är ju cirka fyra gånger fler än rökarna. De flesta rökare tycker heller inte om att röka när dom äter men det är först till kaffet som det smakar extra gott med en rök. Rökfria delar av uteserveringen hjälper ju bara de dagar då det är absolut vindstilla.

Många av personalen är också icke-rökare men tvingas till passiv rökning alla sommarmånaderna.

Om det går 1 rökare på 4 icke-rökare hur många fler pizzor skulle jag kunna sälja under 120 dagar om min uteservering vore rökfri?

Kanske något att tänka på.

  • Gustaf Bertrand

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.