27 sep 2014 06:00

23 jan 2015 14:42

Behöver ett ridhus i Gullspång

:

Vi vill ha ett ridhus i Gullspång för att kunna ha våra hästar i kondition över vintern, så att man slipper börja om med konditionen på våren igen. Vi tror faktiskt att det kan vara en positiv sak för Gullspång och locka fler ryttare till ridhuset och även locka fler medlemmar till Amnebygdens ryttarförening. Desto fler medlemmar desto mer aktivitet i Gullspång och ridklubben.

Några har gett förslaget på vinterunderlag i stället, men vi anser att ridhus är smidigare för det kan man också använda höst/vår/sommardagar när det regnar. Det största problemet med att inte ha något ridhus i Gullspång är att vi som är under 18 och inte har körkort har svårt att ta oss till ridhus längre bort. Det är inte alltid föräldrar kan köra. Ett ridhus kan bli ganska dyrt för kommunen men om klubben växer desto mer pengar får vi in. Vi behöver bara någon som vågar satsa!

Vill vara anonym

Vi vill ha ett ridhus i Gullspång för att kunna ha våra hästar i kondition över vintern, så att man slipper börja om med konditionen på våren igen. Vi tror faktiskt att det kan vara en positiv sak för Gullspång och locka fler ryttare till ridhuset och även locka fler medlemmar till Amnebygdens ryttarförening. Desto fler medlemmar desto mer aktivitet i Gullspång och ridklubben.

Några har gett förslaget på vinterunderlag i stället, men vi anser att ridhus är smidigare för det kan man också använda höst/vår/sommardagar när det regnar. Det största problemet med att inte ha något ridhus i Gullspång är att vi som är under 18 och inte har körkort har svårt att ta oss till ridhus längre bort. Det är inte alltid föräldrar kan köra. Ett ridhus kan bli ganska dyrt för kommunen men om klubben växer desto mer pengar får vi in. Vi behöver bara någon som vågar satsa!

Vill vara anonym

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.