29 jul 2014 06:00

23 jan 2015 14:40

Bra att konsumenten frågar

:

Svar till Rune Jakobsson i MT den 24 juli.

Jag hoppas kunna besvara dina frågor och utgår då utifrån hur vi jobbar med vår försäljning av jordgubbar under våra röda tält i Skaraborg. Begreppet ”liter” innebär idag en ask med jordgubbar som väger 500 gram. Detta jobbar vi stenhårt med genom att varje liter som säljs hos oss går försäljaren igenom för att det ska vara fräscha bär i asken samt väga 500 gram.

Jordgubbssorterna under en säsong varierar kraftigt där dem vanligaste hos oss under en säsong är honeye, rumba, florence, malwina, sonata och salsa. Fråga gärna våra försäljare om de vet vilken sort det är då de oftast får det specificerat vid leveransen.

Ursprunget på jordgubbarna har varit en diskussion under många år där vi som aktörer på marknaden gärna ser att jordbruksverket gör fler kontroller än vad som görs idag. Men som seriös aktör är detta inget man sysslar med. På den asken som jordgubbarna säljs och på det emballage dem fraktas i finns väldigt nyttig information som ska finnas enligt gällande regler. Där står nämligen all information som behövs gällande vikt, vilken odlare det är och odlarens kontaktuppgifter.

Ett tips är att man som konsument alltid frågar efter denna informationen om man känner sig osäker. Sammanfattningsvis så finns den informationen du söker redan idag hos de serösa aktörerna. Jättekul att du uppmärksammar dessa frågor som vi har försökt att lyfta och jobbat stenhårt med under många, många år.

Mvh Simon Magdeburg, Nyttogubben AB

Svar till Rune Jakobsson i MT den 24 juli.

Jag hoppas kunna besvara dina frågor och utgår då utifrån hur vi jobbar med vår försäljning av jordgubbar under våra röda tält i Skaraborg. Begreppet ”liter” innebär idag en ask med jordgubbar som väger 500 gram. Detta jobbar vi stenhårt med genom att varje liter som säljs hos oss går försäljaren igenom för att det ska vara fräscha bär i asken samt väga 500 gram.

Jordgubbssorterna under en säsong varierar kraftigt där dem vanligaste hos oss under en säsong är honeye, rumba, florence, malwina, sonata och salsa. Fråga gärna våra försäljare om de vet vilken sort det är då de oftast får det specificerat vid leveransen.

Ursprunget på jordgubbarna har varit en diskussion under många år där vi som aktörer på marknaden gärna ser att jordbruksverket gör fler kontroller än vad som görs idag. Men som seriös aktör är detta inget man sysslar med. På den asken som jordgubbarna säljs och på det emballage dem fraktas i finns väldigt nyttig information som ska finnas enligt gällande regler. Där står nämligen all information som behövs gällande vikt, vilken odlare det är och odlarens kontaktuppgifter.

Ett tips är att man som konsument alltid frågar efter denna informationen om man känner sig osäker. Sammanfattningsvis så finns den informationen du söker redan idag hos de serösa aktörerna. Jättekul att du uppmärksammar dessa frågor som vi har försökt att lyfta och jobbat stenhårt med under många, många år.

Mvh Simon Magdeburg, Nyttogubben AB

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.