16 apr 2014 06:00

23 jan 2015 14:35

Erbjud tiggarna arbete

Insändare: Tiggarna

Johan Abrahamsson tillika kommunalråd vill enligt kyrkoherden Willem-Jan Fens förbjuda tiggeri och tycker att utspelet är förhastat och ogenomtänkt. Kyrkoherden själv och hans stab har genomfört ett lovvärt arrangemang i Marieholmskyrkan med dessa tiggare/ Rumäner. Bra ! Men sedan då?

I dag satt dom med sina tiggarburkar igen. Varför inte erbjuda att hederligt arbete? Båda dessa herrar har möjlighet om dom bara har mod och vilja. Det måste vara mycket förödmjukande att tigga och de önskar inget hellre än att få arbeta var det en av dem som uttryckte. Staden och kyrkan står inför ett omfattande vårarbete i parker och grönområden. Här borde dessa människor få människovärdighet genom att arbeta och få en anständig lön. Det måste finnas hur mycket arbete som helst.

Varför inte också utöka med ”väntsalsgänget” och övriga arbetssökande/anställningsbara med försörjningsbidrag också. Räfsa, gräva, hacka, skrapa, feja från morgon till kväll.

Alla glada med pengar på fickan och en välstädad stad.

Vårstädare

Johan Abrahamsson tillika kommunalråd vill enligt kyrkoherden Willem-Jan Fens förbjuda tiggeri och tycker att utspelet är förhastat och ogenomtänkt. Kyrkoherden själv och hans stab har genomfört ett lovvärt arrangemang i Marieholmskyrkan med dessa tiggare/ Rumäner. Bra ! Men sedan då?

I dag satt dom med sina tiggarburkar igen. Varför inte erbjuda att hederligt arbete? Båda dessa herrar har möjlighet om dom bara har mod och vilja. Det måste vara mycket förödmjukande att tigga och de önskar inget hellre än att få arbeta var det en av dem som uttryckte. Staden och kyrkan står inför ett omfattande vårarbete i parker och grönområden. Här borde dessa människor få människovärdighet genom att arbeta och få en anständig lön. Det måste finnas hur mycket arbete som helst.

Varför inte också utöka med ”väntsalsgänget” och övriga arbetssökande/anställningsbara med försörjningsbidrag också. Räfsa, gräva, hacka, skrapa, feja från morgon till kväll.

Alla glada med pengar på fickan och en välstädad stad.

Vårstädare

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.