25 jan 2014 06:00

23 jan 2015 14:31

Skolpolitik värd namnet

Debatt:

Skola. I en debattartikel i MT vill Berndt Ekström (v) få en ” Skolpolitik värd namnet” genom en vänstersväng i Mariestad i höst! Låt oss då titta tillbaka i backspegeln och se vad som hände i Mariestad under vänsterstyret, då ett fåtal politiker hade monopol på skolpolitiken!

Här är några exempel:

1) I Högelidsskolan investerades 145 miljoner i en mycket dyr utbyggnad. Personalen på två högstadier kördes över i det beslutet.

2) Man sa nej till Ekhamraskolan, som byggde om lokaler i Johannesbergsparken för mycket lägre belopp. Trots vänsterns ihärdiga motstånd fick två skolledare tillstånd att starta skolan.

3) Man bussade Högelidsskolans elever till Mariaskolan ett år - vilken dålig elevvård!

4) Mariaskolan tömdes, utdömd och rivningshotad. Den lämnades öde, trots att en ombyggnad där hade varit billigare än i Högelid.

5) Man sa nej till en friskola på Torsö.

6) Man bussade Torsöelever från åk 1-6 i ett år - vilken dålig elevvård.

7) Man har sagt nej till Vänergymnasiet, som trots vänsterns motvind etablerat sig och givit många elever en bra utbildning.

8) Man har aldrig stöttat Mariestads Folkhögskola, som hjälpt mängder med vuxna människor att komplettera sina luckor i utbildningen.

Alla i Mariestad kan konstatera att de tre friskolor som finns i kommunen har lyckats fint och att en nystart av Folkhögskolan också är en fin insats i kommunen. Att se Mariaskolan blomstra som ett utbildningscentrum borde få herr Ekström att lyfta på hatten, liksom för Skärgårdsskolan, där så många gör ideella insatser för att få ett levande skärgårdsliv.

Om vi i Mariestad ska få en bra skolpolitik måste vi hjälpas åt! Framrutan är större än backspegeln - framtiden i skolan är viktig! Det vi behöver är inte dyra lokaler, inte dokumentationshysteri för lärarna, inte en massa förändringar i skolan utan arbetsro!

Att svenska elever är världsbäst på skolk och sena ankomster främjar inte Pisaomdömen! Ingen skolelev vinner heller på politiskt käbbel! En skolpolitik värd namnet får vi om vi samarbetar över partigränser och bejakar de positiva utvecklingstankar som finns även utanför det politiska etablissemanget!

Rolf Oldin (KD)

Här är några exempel:

1) I Högelidsskolan investerades 145 miljoner i en mycket dyr utbyggnad. Personalen på två högstadier kördes över i det beslutet.

2) Man sa nej till Ekhamraskolan, som byggde om lokaler i Johannesbergsparken för mycket lägre belopp. Trots vänsterns ihärdiga motstånd fick två skolledare tillstånd att starta skolan.

3) Man bussade Högelidsskolans elever till Mariaskolan ett år - vilken dålig elevvård!

4) Mariaskolan tömdes, utdömd och rivningshotad. Den lämnades öde, trots att en ombyggnad där hade varit billigare än i Högelid.

5) Man sa nej till en friskola på Torsö.

6) Man bussade Torsöelever från åk 1-6 i ett år - vilken dålig elevvård.

7) Man har sagt nej till Vänergymnasiet, som trots vänsterns motvind etablerat sig och givit många elever en bra utbildning.

8) Man har aldrig stöttat Mariestads Folkhögskola, som hjälpt mängder med vuxna människor att komplettera sina luckor i utbildningen.

Alla i Mariestad kan konstatera att de tre friskolor som finns i kommunen har lyckats fint och att en nystart av Folkhögskolan också är en fin insats i kommunen. Att se Mariaskolan blomstra som ett utbildningscentrum borde få herr Ekström att lyfta på hatten, liksom för Skärgårdsskolan, där så många gör ideella insatser för att få ett levande skärgårdsliv.

Om vi i Mariestad ska få en bra skolpolitik måste vi hjälpas åt! Framrutan är större än backspegeln - framtiden i skolan är viktig! Det vi behöver är inte dyra lokaler, inte dokumentationshysteri för lärarna, inte en massa förändringar i skolan utan arbetsro!

Att svenska elever är världsbäst på skolk och sena ankomster främjar inte Pisaomdömen! Ingen skolelev vinner heller på politiskt käbbel! En skolpolitik värd namnet får vi om vi samarbetar över partigränser och bejakar de positiva utvecklingstankar som finns även utanför det politiska etablissemanget!

Rolf Oldin (KD)

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.