03 dec 2013 06:00

23 jan 2015 14:28

Behöver vi Livsmedelsverket?

Insändare: Lantbruk

Nu kommer ytterligare ett påhopp från Livsmedelsverket på alla i Sverige som producerar mat. Häromdagen skulle vi inte äta ost och nu ska vi inte äta kött.

Jag tycker det är bedrövligt när man hoppar på en liten hårt arbetande yrkesgrupp och skyller på dem att de förstör vår miljö genom att producera den förstklassiga mat som vi har i Sverige.

Hur har Livsmedelsverket tänkt sig att alla hagmarker och åkrar ska hållas öppna när vi snart inte ska producera någonting i Sverige? Hur mycket bensin/diesel skulle det gå åt att hålla markerna öppna med olika hjälpmedel? Hur många jobb skulle försvinna inom livsmedelsindustrin i Sverige?

Hur mycket släpps ut i andra länder och transporten hit med all den mat vi äter?

Den här debatten är typisk för svenska myndigheter man låtsas att man gör något bra för miljön när man hoppar på en liten grupp i vårt samhälle. Man behöver inte heller ta några konsekvenser för det man hittar på med mycket dålig fakta bakom.

Vi hade en liknande debatt för ett antal år sedan då man skulle förbjuda blyet i ammunitionen för jägarna, de gjorde av med 1,5 ton /år. Men att det dagligen användes samma mängd i olika elektriska apparater, kablar som grävs ner och så vidare, det sa man inte ett ord om.

Nej, vill vi verkligen prata om miljöförbättringar så ska vi titta på vart de stora utsläppen görs och förändra där. Hur har vi det med alternativa drivmedel för både bilar och industrin? Hur mycket energi skulle vi kunna spara genom olika lösningar? Vilken hjälp får alternativa energilösningar av staten? Vilket inflytande har oljeindustrin på staten när alternativ ska tas fram?

Listan skulle kunna göras lång på alternativ som i vekligheten skulle göra verkan på vår miljö, och inte som nu låtsas att man gör något när man slår mot en liten grupp i vårt samhälle.

Leif Andersson

Centerpartiet

Nu kommer ytterligare ett påhopp från Livsmedelsverket på alla i Sverige som producerar mat. Häromdagen skulle vi inte äta ost och nu ska vi inte äta kött.

Jag tycker det är bedrövligt när man hoppar på en liten hårt arbetande yrkesgrupp och skyller på dem att de förstör vår miljö genom att producera den förstklassiga mat som vi har i Sverige.

Hur har Livsmedelsverket tänkt sig att alla hagmarker och åkrar ska hållas öppna när vi snart inte ska producera någonting i Sverige? Hur mycket bensin/diesel skulle det gå åt att hålla markerna öppna med olika hjälpmedel? Hur många jobb skulle försvinna inom livsmedelsindustrin i Sverige?

Hur mycket släpps ut i andra länder och transporten hit med all den mat vi äter?

Den här debatten är typisk för svenska myndigheter man låtsas att man gör något bra för miljön när man hoppar på en liten grupp i vårt samhälle. Man behöver inte heller ta några konsekvenser för det man hittar på med mycket dålig fakta bakom.

Vi hade en liknande debatt för ett antal år sedan då man skulle förbjuda blyet i ammunitionen för jägarna, de gjorde av med 1,5 ton /år. Men att det dagligen användes samma mängd i olika elektriska apparater, kablar som grävs ner och så vidare, det sa man inte ett ord om.

Nej, vill vi verkligen prata om miljöförbättringar så ska vi titta på vart de stora utsläppen görs och förändra där. Hur har vi det med alternativa drivmedel för både bilar och industrin? Hur mycket energi skulle vi kunna spara genom olika lösningar? Vilken hjälp får alternativa energilösningar av staten? Vilket inflytande har oljeindustrin på staten när alternativ ska tas fram?

Listan skulle kunna göras lång på alternativ som i vekligheten skulle göra verkan på vår miljö, och inte som nu låtsas att man gör något när man slår mot en liten grupp i vårt samhälle.

Leif Andersson

Centerpartiet

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.