27 nov 2013 06:00

23 jan 2015 14:27

Politiska misstag har orsakat problemen i väntsalen

Insändare: Väntsalen

Politisk ohederlighet har jag nästan blivit immun mot, men i morse lyckades jag ändå bli förbannad när jag läste Ola Bergqvists insändare om stationshuset.

Tror du verkligen att vi glömt hur jäkla dumma politikerna i Mariestad var när de medvetet förstörde den billigaste och bästa missbruksvård som stan haft. Det var naturligtvis kyrkornas bidrag som stack i ögonen på vänstern och sossarna den gången. Jag är ateist men inte så korkad att jag inte ser äkta medkänsla där den finns och förstår att det är något man ska ta tillvara på.

Då fick kommunen öppet hus för missbrukare varje dag med värme och omtanke, plus kvällsarrangemang och personliga samtal för den ringa kostnaden 250 000 kronor om året. RIA var en plats där det sk ”klientelet” trivdes. Men tusan heller, det skulle bort och så skulle istället kommunen ta över med egen personal. Frivilligarbete och delvis finansiering från kyrkorna stack i ögonen. Då offrade man omsorgen om de svagaste i samhället på politikens altare.

Kom fasen inte och gnäll nu Ola Bergqvist! Det här lade ni grunden till redan 1995 och gav fullständigt tusan i om missbrukarna kunde få en central samlingsplats. Ni slog också undan benen för alla som ville hjälpa till och visa omtanke på frivillig basis. Det nätverket krossades och något fullgott alternativ har vi aldrig sett.

Din riksdagsledamot tyckte att kyrkorna gott kunde skramla ihop lite mer pengar ur kollekten för att bekosta RIA själva. Annars skulle stora starka kommunen minsann ta över och göra det på riktigt.

Jag vet personligen en man som fullständigt gick ner sig när RIA stängdes. Han lever inte idag.

Så försök inte vinna billiga politiska poänger av något som bara är sorg och misär!

Anders

Politisk ohederlighet har jag nästan blivit immun mot, men i morse lyckades jag ändå bli förbannad när jag läste Ola Bergqvists insändare om stationshuset.

Tror du verkligen att vi glömt hur jäkla dumma politikerna i Mariestad var när de medvetet förstörde den billigaste och bästa missbruksvård som stan haft. Det var naturligtvis kyrkornas bidrag som stack i ögonen på vänstern och sossarna den gången. Jag är ateist men inte så korkad att jag inte ser äkta medkänsla där den finns och förstår att det är något man ska ta tillvara på.

Då fick kommunen öppet hus för missbrukare varje dag med värme och omtanke, plus kvällsarrangemang och personliga samtal för den ringa kostnaden 250 000 kronor om året. RIA var en plats där det sk ”klientelet” trivdes. Men tusan heller, det skulle bort och så skulle istället kommunen ta över med egen personal. Frivilligarbete och delvis finansiering från kyrkorna stack i ögonen. Då offrade man omsorgen om de svagaste i samhället på politikens altare.

Kom fasen inte och gnäll nu Ola Bergqvist! Det här lade ni grunden till redan 1995 och gav fullständigt tusan i om missbrukarna kunde få en central samlingsplats. Ni slog också undan benen för alla som ville hjälpa till och visa omtanke på frivillig basis. Det nätverket krossades och något fullgott alternativ har vi aldrig sett.

Din riksdagsledamot tyckte att kyrkorna gott kunde skramla ihop lite mer pengar ur kollekten för att bekosta RIA själva. Annars skulle stora starka kommunen minsann ta över och göra det på riktigt.

Jag vet personligen en man som fullständigt gick ner sig när RIA stängdes. Han lever inte idag.

Så försök inte vinna billiga politiska poänger av något som bara är sorg och misär!

Anders

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.