25 nov 2013 06:00

23 jan 2015 14:27

Väntar fortfarande på en lösning

Insändare: Väntsalen

Det har nu gått två veckor sedan MT, återigen, uppmärksammade problemen i vänthallen på stationen.

Under dessa två veckor har naturligtvis inget förändrats till det bättre. Polisen tvingas komma nästan dagligen för att styra upp situationen. Vi är halvvägs in i november vilket betyder många månaders problem framöver. Naturligtvis är problemen störst på eftermiddagarna då det är mycket folk som väntar på bussar/tåg.

Ett studiebesök kanske vore något? Många av de asylsökande familjerna från Lugnås sitter och väntar i timmar, man kan ju undra vad de får för bild av Sverige!

Borde det inte vara dags för Mariestads politiker att agera? Ett vagt svar i artikeln för två veckor sen kan knappast ses som ett agerande. Vi varken hör eller ser något från dem, är det verkligen den bilden ni vill ha av Mariestad? Även om Du, Johan Abrahamsson, inte ser det som en lösning med en annan samlingsplats för klientelet så är det ju en lösning både för alla resenärer och även oss på Pressbyrån. Får de en plats att samlas på där inte polis behöver komma och köra bort dem så är ju problemet på stationen löst. Sedan kan ni jobba på med som du säger en ”långsiktig lösning”.

Ann-Sofie, Emelie, Lena Pressbyrån Mariestad

Det har nu gått två veckor sedan MT, återigen, uppmärksammade problemen i vänthallen på stationen.

Under dessa två veckor har naturligtvis inget förändrats till det bättre. Polisen tvingas komma nästan dagligen för att styra upp situationen. Vi är halvvägs in i november vilket betyder många månaders problem framöver. Naturligtvis är problemen störst på eftermiddagarna då det är mycket folk som väntar på bussar/tåg.

Ett studiebesök kanske vore något? Många av de asylsökande familjerna från Lugnås sitter och väntar i timmar, man kan ju undra vad de får för bild av Sverige!

Borde det inte vara dags för Mariestads politiker att agera? Ett vagt svar i artikeln för två veckor sen kan knappast ses som ett agerande. Vi varken hör eller ser något från dem, är det verkligen den bilden ni vill ha av Mariestad? Även om Du, Johan Abrahamsson, inte ser det som en lösning med en annan samlingsplats för klientelet så är det ju en lösning både för alla resenärer och även oss på Pressbyrån. Får de en plats att samlas på där inte polis behöver komma och köra bort dem så är ju problemet på stationen löst. Sedan kan ni jobba på med som du säger en ”långsiktig lösning”.

Ann-Sofie, Emelie, Lena Pressbyrån Mariestad

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.