19 nov 2013 06:00

23 jan 2015 14:27

Parkeringsproblem skrämmer bort kunder

Insändare: Parkering

Jag vill uppmana alla bilister som tänker parkera i Mariestad att se upp. En god vän till mig (äldre) parkerade vid Knallen och där finns ingen biljettautomat.

Den sitter på motsatta sidan av torget och min vän knallade dit. När han kom tillbaka till sin bil satt en böteslapp på rutan. 600 kronor kostade den parkeringen. Naturligtvis skulle han ha gått upp till stadshuset och visat de två dokumenten. Men är man 80+ så springer man inte gärna och har man kärlkramp då rör man sig så lite som möjligt.

Det var bara att betala och det var väl baktanken. Pengar att tjäna på oss gamla bilister som inte rör oss snabbt nog. Men fult tycker jag nog det är. Inte undra på att folk blir förbannade och sparar sina inköp till nästa besök i Skövde och gratisparkeringen i varmgaraget vid Elins Esplanad.

Jag skulle också en dag till Knallen för ett kort besök men först åkte jag till en parkeringsautomat med kort gångavstånd (5 m) och hämtade en biljett och sedan till Knallen där jag uträttade mitt ärende. Tisdagar och torsdagar kan man snart räkna parkerade bilister på ena handens fingrar.

Gustaf Bertrand

Jag vill uppmana alla bilister som tänker parkera i Mariestad att se upp. En god vän till mig (äldre) parkerade vid Knallen och där finns ingen biljettautomat.

Den sitter på motsatta sidan av torget och min vän knallade dit. När han kom tillbaka till sin bil satt en böteslapp på rutan. 600 kronor kostade den parkeringen. Naturligtvis skulle han ha gått upp till stadshuset och visat de två dokumenten. Men är man 80+ så springer man inte gärna och har man kärlkramp då rör man sig så lite som möjligt.

Det var bara att betala och det var väl baktanken. Pengar att tjäna på oss gamla bilister som inte rör oss snabbt nog. Men fult tycker jag nog det är. Inte undra på att folk blir förbannade och sparar sina inköp till nästa besök i Skövde och gratisparkeringen i varmgaraget vid Elins Esplanad.

Jag skulle också en dag till Knallen för ett kort besök men först åkte jag till en parkeringsautomat med kort gångavstånd (5 m) och hämtade en biljett och sedan till Knallen där jag uträttade mitt ärende. Tisdagar och torsdagar kan man snart räkna parkerade bilister på ena handens fingrar.

Gustaf Bertrand

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.