15 nov 2013 06:00

23 jan 2015 14:27

Björn Berggren bör uppmärksammas

Insändare: Eldsjäl

Finns det någon som har gjort mer för Mariestad än Björn Berggren? Ovärderlig är hans nytta för staden. Tänk hur många evenemang han gjort inom nöje, kultur och idrott. Dessutom skapade han ett politiskt parti för att främja Mariestad. Han har verkligen satt Mariestad på kartan. Nog har detta visat sig i fler invånare och många arbetstillfällen.

Någon sa för en tid sedan, varför händer det ingenting i Mariestad numera? Jag svarade att du vet väl att Björn Berggren har flyttat till Göteborg.

Han gjorde inte detta arbete för att tjäna massa pengar. Nej, han fick ibland lägga till ur egen kassa. Hans vacklande hälsa vid sista karnevalen gjorde att han fick åka på en släpkärra. Trots detta genomförde han det och fick stora applåder.

Han har genom åren varit en väldigt uppskattad person. Tänk så många artister och idrottsmän han hjälpt. Jag vill minnas att han tidigt såg Elisa och tog henne till ett framträdande i Mariestad. Vad vore om han nu fick en plakett, inskription, en gata uppkallad efter sig eller någon minnesceremoni.

Jag brukarskoja och säga att han skall stå staty på torget.

Han med tre ben

Finns det någon som har gjort mer för Mariestad än Björn Berggren? Ovärderlig är hans nytta för staden. Tänk hur många evenemang han gjort inom nöje, kultur och idrott. Dessutom skapade han ett politiskt parti för att främja Mariestad. Han har verkligen satt Mariestad på kartan. Nog har detta visat sig i fler invånare och många arbetstillfällen.

Någon sa för en tid sedan, varför händer det ingenting i Mariestad numera? Jag svarade att du vet väl att Björn Berggren har flyttat till Göteborg.

Han gjorde inte detta arbete för att tjäna massa pengar. Nej, han fick ibland lägga till ur egen kassa. Hans vacklande hälsa vid sista karnevalen gjorde att han fick åka på en släpkärra. Trots detta genomförde han det och fick stora applåder.

Han har genom åren varit en väldigt uppskattad person. Tänk så många artister och idrottsmän han hjälpt. Jag vill minnas att han tidigt såg Elisa och tog henne till ett framträdande i Mariestad. Vad vore om han nu fick en plakett, inskription, en gata uppkallad efter sig eller någon minnesceremoni.

Jag brukarskoja och säga att han skall stå staty på torget.

Han med tre ben

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.