14 nov 2013 06:00

23 jan 2015 14:27

Lågt förtroende för fuskande politiker

Insändare: Arvode

”Nu målar du upp den där bilden av politiker som bara gynnar sig själva.” säger Sture Pettersson (S) i onsdagens tidning som svar på en högst relevant fråga från journalisten Niklas Lindström om höjda arvoden och brist på underlag.

Att Sture Pettersson vill höja arvoden och blir sur över kritiska frågor förvånar knappast någon eftersom han själv avslöjats med att fuska med kommunala ersättningar och regler. Det var hans arbetsgivare som slog larm. Nu har socialdemokraterna det dåliga omdömet att sätta honom i en grupp för att diskutera arvoden för politiker.

Det är svårt att förstå varför sossarna sätter just denne man på detta uppdrag när han togs med händerna i syltburken.

När man dessutom läst om att han vägrar besöka Ekhamra för att lära sig om skolan blir man förbannad. Jag är emot friskolor och tror på att viss verksamhet måste vara offentlig och utan vinstintresse, men när man ser hur dessa politiker som borde vara demokratins riddare istället beter sig som djävulens advokater så vete f-n.

Utan att tala specifikt om sossarna så är det en generell sanning att människor som visar ohederliga tendenser och är i riskzonen för korruption ska fråntas makt. Ju mer makt man får desto större blir frestelsen. Makt i sig korrumperar och det krävs starka, hederliga och medkännande personer för att kunna hantera detta.

Sture Pettersson har lite att fundera på efter att ha lurat sin arbetsgivare och kommunen.

Anders Johansson

”Nu målar du upp den där bilden av politiker som bara gynnar sig själva.” säger Sture Pettersson (S) i onsdagens tidning som svar på en högst relevant fråga från journalisten Niklas Lindström om höjda arvoden och brist på underlag.

Att Sture Pettersson vill höja arvoden och blir sur över kritiska frågor förvånar knappast någon eftersom han själv avslöjats med att fuska med kommunala ersättningar och regler. Det var hans arbetsgivare som slog larm. Nu har socialdemokraterna det dåliga omdömet att sätta honom i en grupp för att diskutera arvoden för politiker.

Det är svårt att förstå varför sossarna sätter just denne man på detta uppdrag när han togs med händerna i syltburken.

När man dessutom läst om att han vägrar besöka Ekhamra för att lära sig om skolan blir man förbannad. Jag är emot friskolor och tror på att viss verksamhet måste vara offentlig och utan vinstintresse, men när man ser hur dessa politiker som borde vara demokratins riddare istället beter sig som djävulens advokater så vete f-n.

Utan att tala specifikt om sossarna så är det en generell sanning att människor som visar ohederliga tendenser och är i riskzonen för korruption ska fråntas makt. Ju mer makt man får desto större blir frestelsen. Makt i sig korrumperar och det krävs starka, hederliga och medkännande personer för att kunna hantera detta.

Sture Pettersson har lite att fundera på efter att ha lurat sin arbetsgivare och kommunen.

Anders Johansson

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.