06 dec 2016 17:10

06 dec 2016 17:10

Varken min hemkommun eller landsbygden är sämst

Debatt :

Replik. Svar angående Hans-Göran Larssons debattartikel (MT 24/11) med rubriken ”Öppna jämförelser är bra och viktiga”.

Den debattartikel jag skrev, publicerad i MT den 15e november, om tidningen Fokus ranking handlade om att Gullspångs kommun och Sveriges landsbygdskommuner per automatik hamnar i underläge jämfört med större kommuner.

Mitt inlägg var alltså ingen recension av det politiska styret i min hemkommun.

Varken det nuvarande eller de styren som varit!

Om vissa vill använda Fokusrankingen för egna politiska korståg – så håll mig utanför, tack!

För mig är rankingen i Fokus ett av många uttryck för den försköning som görs av staden och den nedgradering som görs av landsbygden – i dagens samhälle.

Landsbygden beskrivs som de tärande och som behöver bidrag – medan staden är de närande. När verkligheten är att de som får mest bidrag och subventioner från staten – det är höginkomsttagarna i Lidingö.

Men allt i dagens samhälle utgår ifrån kvantitet och mängd, och då är det kört för en kommun på 5.200 som min hemkommun.

Och vi får till och med själva betala och fixa utbyggnaden av infrastrukturen, ex fibern – så varför inte göra samma sak när nya Västlänken i Göteborg skall byggas – för sisådär 50 miljarder. Håll oss utanför.

Notering - jag gläds när det går bra för min hemkommun. Oavsett politiskt styre. Eftersom det innebär att det kommer något gott till oss i vardagen, till oss som bor här ! Och jag blir förb-ad när den bedöms osakligt !

Avslutar härmed.

Ulf Sandberg

Hova

obotlig landsbygdsoptimist

Den debattartikel jag skrev, publicerad i MT den 15e november, om tidningen Fokus ranking handlade om att Gullspångs kommun och Sveriges landsbygdskommuner per automatik hamnar i underläge jämfört med större kommuner.

Mitt inlägg var alltså ingen recension av det politiska styret i min hemkommun.

Varken det nuvarande eller de styren som varit!

Om vissa vill använda Fokusrankingen för egna politiska korståg – så håll mig utanför, tack!

För mig är rankingen i Fokus ett av många uttryck för den försköning som görs av staden och den nedgradering som görs av landsbygden – i dagens samhälle.

Landsbygden beskrivs som de tärande och som behöver bidrag – medan staden är de närande. När verkligheten är att de som får mest bidrag och subventioner från staten – det är höginkomsttagarna i Lidingö.

Men allt i dagens samhälle utgår ifrån kvantitet och mängd, och då är det kört för en kommun på 5.200 som min hemkommun.

Och vi får till och med själva betala och fixa utbyggnaden av infrastrukturen, ex fibern – så varför inte göra samma sak när nya Västlänken i Göteborg skall byggas – för sisådär 50 miljarder. Håll oss utanför.

Notering - jag gläds när det går bra för min hemkommun. Oavsett politiskt styre. Eftersom det innebär att det kommer något gott till oss i vardagen, till oss som bor här ! Och jag blir förb-ad när den bedöms osakligt !

Avslutar härmed.

Ulf Sandberg

Hova

obotlig landsbygdsoptimist

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.