18 feb 2016 10:08

18 feb 2016 10:08

SDs historia ska inte blandas ihop med nutid

Debatt:

Replik. Johan Abrahamsson (MT 4/2) säger att han placerar ”kommunister/nazister i samma fack”. Då bör han även ta avstånd från S, med tanke på Socialdemokraternas egna smutsiga historia med rasbiologiska institut, ”hemliga koncentrationsläger” som styrdes av toppen eller tvångssterilisering av romer och epileptiker ända fram till 1975.

Begrunda att på 1990-talet drev Socialdemokraterna en invandringspolitik som liknade SDs mer än något annat parti (Luciabeslutet/Bo Göransson som ville minska invandringen). Då ska Johan Abrahamsson komma ihåg, ironiskt nog, att det var högern som rev upp ”Luciabeslutet” och drev igenom ökad invandring med effekten att långsiktigt överbelasta och avskaffa välfärdsstaten, som nu bevittnas framför våra ögon!

Jag kräver en ursäkt att ni kallar SD för nazister. Det är förtal och det är löjligt att dra upp SDs historia från 1980-talets ”små skinnskallepajasar” som inte existerar nu. Logiken i resonemanget skulle vara att det förflutna är lika relevant som nuet. Slutsatsen blir då att även Moderaterna, Socialdemokraterna med flera är smygrasister/nazister/kommunister.

Detta hyckleri gör mig vansinnigt arg!

Johan Abrahamsson säger att Moderaterna och Socialdemokraterna har vässat flyktingpolitiken, men det är bara ett spel för gallerierna då de har gjorts kovändningar både hit och dit. Sverigedemokraterna är konsekventa, men ni brister i trovärdighet.

Många av de förslag som lämnats av Sverigedemokraterna har ni tillsammans med 7-klövern refuserat genom åren, men nu går det så plötsligt bra att anamma samma förslag. NI driver samma invandringskritiska migrationspolitik som SD alltid gjort.

Detta för att fiska röster från er sida, då många av era väljare har lämnat både Moderaterna och Socialdemokraterna till förmån för Sverigedemokraterna. Moderaternas pudel kom sig vara ett resultat av partiet lät göra en opinionsundersökning för att ta reda vilka politiska frågor väljarna tycker är viktiga. 55% ansåg då att invandringsfrågan är den viktigaste politiska frågan, och den enda som satt den frågan som viktig är Sverigedemokraterna!

Folket har blivit vilseledda, lurade och förda bakom ljuset. Väljarna är trötta på hur oseriösa politiker försämrar deras livsvillkor och förutsättningar. Ni har styrt Sverige rakt ner mot avgrunden, i ett sjunkande skepp utan någon som styr.

Mer och mer har folket fått upp ögonen då de ser hur samhället faller samman på flera plan och där flera samhällsfunktioner brister. De negativa konsekvenserna av felprioriteringar och neddragningar har drabbat många, speciellt redan utsatta personer som sjuka, äldre, funktionsnedsatta, arbetslösa, fattiga, sjukpensionärer, ungdomar och barn som alla far illa. De har fått försämrade livsvillkor!

Att i detta allvarliga läge fortfarande leka på sandlådenivå och stänga ute ett demokratiskt invalt parti är inte värdigt en rättsstat som Sverige. Dessa odemokratiska fasoner, att stänga ute SDs inflytande och medbestämmande både på riks- och regionalnivå, bryter mot intentionen i grundlagen.

Detta förfaringssätt blir ett stort politiskt svek och misslyckande för hela Sverige och dess befolkning!

Skärp er och tänk på Sveriges framtid mer än i era inlåsta banor, så att vi kan lösa den skada ni åsamkat vårt vackra och tidigare välfungerande trygga framgångsrika land.

Marie Bivefors

SD i Mariestad kommunalfullmäktige

Begrunda att på 1990-talet drev Socialdemokraterna en invandringspolitik som liknade SDs mer än något annat parti (Luciabeslutet/Bo Göransson som ville minska invandringen). Då ska Johan Abrahamsson komma ihåg, ironiskt nog, att det var högern som rev upp ”Luciabeslutet” och drev igenom ökad invandring med effekten att långsiktigt överbelasta och avskaffa välfärdsstaten, som nu bevittnas framför våra ögon!

Jag kräver en ursäkt att ni kallar SD för nazister. Det är förtal och det är löjligt att dra upp SDs historia från 1980-talets ”små skinnskallepajasar” som inte existerar nu. Logiken i resonemanget skulle vara att det förflutna är lika relevant som nuet. Slutsatsen blir då att även Moderaterna, Socialdemokraterna med flera är smygrasister/nazister/kommunister.

Detta hyckleri gör mig vansinnigt arg!

Johan Abrahamsson säger att Moderaterna och Socialdemokraterna har vässat flyktingpolitiken, men det är bara ett spel för gallerierna då de har gjorts kovändningar både hit och dit. Sverigedemokraterna är konsekventa, men ni brister i trovärdighet.

Många av de förslag som lämnats av Sverigedemokraterna har ni tillsammans med 7-klövern refuserat genom åren, men nu går det så plötsligt bra att anamma samma förslag. NI driver samma invandringskritiska migrationspolitik som SD alltid gjort.

Detta för att fiska röster från er sida, då många av era väljare har lämnat både Moderaterna och Socialdemokraterna till förmån för Sverigedemokraterna. Moderaternas pudel kom sig vara ett resultat av partiet lät göra en opinionsundersökning för att ta reda vilka politiska frågor väljarna tycker är viktiga. 55% ansåg då att invandringsfrågan är den viktigaste politiska frågan, och den enda som satt den frågan som viktig är Sverigedemokraterna!

Folket har blivit vilseledda, lurade och förda bakom ljuset. Väljarna är trötta på hur oseriösa politiker försämrar deras livsvillkor och förutsättningar. Ni har styrt Sverige rakt ner mot avgrunden, i ett sjunkande skepp utan någon som styr.

Mer och mer har folket fått upp ögonen då de ser hur samhället faller samman på flera plan och där flera samhällsfunktioner brister. De negativa konsekvenserna av felprioriteringar och neddragningar har drabbat många, speciellt redan utsatta personer som sjuka, äldre, funktionsnedsatta, arbetslösa, fattiga, sjukpensionärer, ungdomar och barn som alla far illa. De har fått försämrade livsvillkor!

Att i detta allvarliga läge fortfarande leka på sandlådenivå och stänga ute ett demokratiskt invalt parti är inte värdigt en rättsstat som Sverige. Dessa odemokratiska fasoner, att stänga ute SDs inflytande och medbestämmande både på riks- och regionalnivå, bryter mot intentionen i grundlagen.

Detta förfaringssätt blir ett stort politiskt svek och misslyckande för hela Sverige och dess befolkning!

Skärp er och tänk på Sveriges framtid mer än i era inlåsta banor, så att vi kan lösa den skada ni åsamkat vårt vackra och tidigare välfungerande trygga framgångsrika land.

Marie Bivefors

SD i Mariestad kommunalfullmäktige

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.