05 jan 2015 06:00

23 jan 2015 13:57

Politiker leker med elden

SMÅFÖRETAGARE: Decemberöverenskommelsen

Undertecknad ställde frågan för drygt ett år sedan om demokratins dagar är räknade. Efter den så kallade decemberuppgörelsen som sittande regering nu gör tillsammans med den enda opposition som fanns blir frågan än mer aktuell.

Vad är det som är på väg att hända? Har ett gäng politiker blivit så skrämda av att allt fler medborgare röstar på ett parti som ifrågasätter migrationspolitiken i Sverige att de vill frånta oss demokratins viktigaste grund. Vad finns det nu för anledning att gå till vallokalen i september 2018? Det är väl lika bra att den rödgröna röran och den urvattnade alliansen gör en septemberöverenskommelse och därefter lottar ut vem som ska bli vår nästa statsminister. Ingen kan ju ändå påverka anställningstryggheten, lönen och pensionerna för våra politiker de närmsta åtta åren då ägarna är satta i bojor.

Att lantisar är smartare än välutbildade Stockholmare har vi nu också fått bekräftat. Dessutom räcker det tydligen med svetsutbildning för att styra vårt land och inte högskoleutbildning som andra yrkeskategorier allt mer kräver.

Ett råd till alla som står utanför arbetsmarknaden: satsa på politik, det kan ge både trygghet, hög lön och goda pensioner utan risktagande om det vill sig väl.

Frågan är bara vad som kommer att hända i förlängningen. Är dagens politiker så naiva att de tror sig kunna tysta en alltmer växande grupp i samhället på detta sätt. Respekt, förståelse, samtal och förhandlingar är den enda rätta vägen!

ATP var en gång i tiden en så pass viktig ekonomiskt fråga för landet att det krävdes ett nyval. Vad är det som säger att stigande migrationskostnader skulle vara en mindre viktig fråga än våra framtida pensioner? Det handlar inte om rasism eller främlingsfientlighet. Det handlar om hur våra gemensamma skattemedel ska fördelas.

Begränsas demokratin kan farliga gnistor ge uttryck för människors vrede över att ingen lyssnar. Det får inte hända! Politiker måste sluta leka med elden och ta frågan på allvar innan det går för långt!

Undertecknad ställde frågan för drygt ett år sedan om demokratins dagar är räknade. Efter den så kallade decemberuppgörelsen som sittande regering nu gör tillsammans med den enda opposition som fanns blir frågan än mer aktuell.

Vad är det som är på väg att hända? Har ett gäng politiker blivit så skrämda av att allt fler medborgare röstar på ett parti som ifrågasätter migrationspolitiken i Sverige att de vill frånta oss demokratins viktigaste grund. Vad finns det nu för anledning att gå till vallokalen i september 2018? Det är väl lika bra att den rödgröna röran och den urvattnade alliansen gör en septemberöverenskommelse och därefter lottar ut vem som ska bli vår nästa statsminister. Ingen kan ju ändå påverka anställningstryggheten, lönen och pensionerna för våra politiker de närmsta åtta åren då ägarna är satta i bojor.

Att lantisar är smartare än välutbildade Stockholmare har vi nu också fått bekräftat. Dessutom räcker det tydligen med svetsutbildning för att styra vårt land och inte högskoleutbildning som andra yrkeskategorier allt mer kräver.

Ett råd till alla som står utanför arbetsmarknaden: satsa på politik, det kan ge både trygghet, hög lön och goda pensioner utan risktagande om det vill sig väl.

Frågan är bara vad som kommer att hända i förlängningen. Är dagens politiker så naiva att de tror sig kunna tysta en alltmer växande grupp i samhället på detta sätt. Respekt, förståelse, samtal och förhandlingar är den enda rätta vägen!

ATP var en gång i tiden en så pass viktig ekonomiskt fråga för landet att det krävdes ett nyval. Vad är det som säger att stigande migrationskostnader skulle vara en mindre viktig fråga än våra framtida pensioner? Det handlar inte om rasism eller främlingsfientlighet. Det handlar om hur våra gemensamma skattemedel ska fördelas.

Begränsas demokratin kan farliga gnistor ge uttryck för människors vrede över att ingen lyssnar. Det får inte hända! Politiker måste sluta leka med elden och ta frågan på allvar innan det går för långt!

  • Pelle Leijon

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.