22 jul 2016 06:00

22 jul 2016 06:00

Smygsparar regionen utan att informera?

INSÄNDARE

Öppet brev till Västragötalandsregionen: Skär ni ner på färdtjänsten till våra äldre utan att först informera dem om det?

Min mamma, 94, som bor i Falköping, ringde som vanligt (till Moldavien) och beställde färdtjänst från hemmet till VIP i Mullsjö, där sonhustrun som vanligt skulle hämta för vidare färd till deras hem i Gränna. Men det skulle inte gå, fick hon besked om. Rösten svängde sig uppenbarligen, men fick till slut fram att det var något fel på datan. Efter ett antal minuters parlamenterande krävde min mor att få tala med chefen, som först uppmanade henne att kontakta sin biståndshandläggare för besked. Men mamma gav sig inte, resan skulle ske dagen därpå, och det är mitt i semestertider, så till slut gick „chefen” med på att försöka ordna det och ringa tillbaka, för ordnandet skulle nog ta 15-20 minuter. Så gick det då att ordna. Men av taxichauffören som sen körde fick mamma veta att regionen har dragit in resorna till andra län (Habo-Mullsjö ligger visst i Jönköpings län) för att spara pengar!

Är det så? Smygsparar regionen pengar utan att först informera sina avnämare om den försämrade service som blir följden? Ska mamma bli hämtad i rondellen vid Tidaholm i fortsättningen, eller kanske i t-korsningen i Slättevalla?

Kerstin Hjelmare

Brommösund

Min mamma, 94, som bor i Falköping, ringde som vanligt (till Moldavien) och beställde färdtjänst från hemmet till VIP i Mullsjö, där sonhustrun som vanligt skulle hämta för vidare färd till deras hem i Gränna. Men det skulle inte gå, fick hon besked om. Rösten svängde sig uppenbarligen, men fick till slut fram att det var något fel på datan. Efter ett antal minuters parlamenterande krävde min mor att få tala med chefen, som först uppmanade henne att kontakta sin biståndshandläggare för besked. Men mamma gav sig inte, resan skulle ske dagen därpå, och det är mitt i semestertider, så till slut gick „chefen” med på att försöka ordna det och ringa tillbaka, för ordnandet skulle nog ta 15-20 minuter. Så gick det då att ordna. Men av taxichauffören som sen körde fick mamma veta att regionen har dragit in resorna till andra län (Habo-Mullsjö ligger visst i Jönköpings län) för att spara pengar!

Är det så? Smygsparar regionen pengar utan att först informera sina avnämare om den försämrade service som blir följden? Ska mamma bli hämtad i rondellen vid Tidaholm i fortsättningen, eller kanske i t-korsningen i Slättevalla?

Kerstin Hjelmare

Brommösund