21 jul 2016 06:00

21 jul 2016 06:00

Mobiltelefonen det senaste missbruket

INSÄNDARE

Telefonerandet med mobiler har idag utvecklats till ett rent missbruk bland många människor.

Det talas i telefoner överallt. Man frågar sig – vad pratar de om? De glor i mobilen, bryr sig inte om något annat. För något år sedan bad Räddningstjänsten om hjälp vid ett drunkningstillbud. Vad gjorde folk? Jo, de filmade händelsen med mobilen i stället för att hjälpa till.

Det är dags att införa mobilförbud på flera platser som banker, med flera inrättningar. Platserna längst fram i bussar bör vara mobilfria. Det är inte meningen att en busschaufför ska behöva utsättas för denna mobilterror. Inför en strålskatt. Det finns inget vetenskapligt bevisat att mobilen inte ger strålskador.

Mobilterrorn är att jämföra med mobbing. Det är offret som får flytta när det mobbas. Samma med mobiltelefonerandet.

En gång stod det fyra vuxna på ett tåg utanför en tyst avdelning och gapade för att överrösta varandra. Samma ord, ja, ja eller okej.

Missbruket uppmärksammas allt mer. Det var ett inslag i Aktuellt. En person sade sig ha varit mobilknarkare tidigare. Föräldrar bryr sig inte om sina barn. En gång såg jag en liten pojk som satt i sin vagn. Pappan brydde sig inte om honom. En pappa cyklade och hade en son bak på cykeln. Den äldste sonen var kanske sex år cyklade bredvid på sin cykel. Han bad pappan att han skulle prata med honom i stället för i mobilen. Barn och förskolor slår larm om detta missbruk. Man ser vuxna som är ute med sina hundar eller med sina barn. De bryr sig inte om varken sin hund eller sina barn. Det är mobilen som gäller. Följande är hämtat ur tidskriften Axess nummer fem i år.

En 15 åring gick ut med sin pappa och åt middag. Pappan började googla. Då sa 15 åringen; sluta googla. Jag vill prata med dig. Detta säger en del om det utvidgade missbruket.

Inför en lag som förbjuder mobilsamtal under bilkörning samt cykling. Cyklister som pratar i mobilen är löjeväckande att se. Skulle de skadas vid ett telefonsamtal med mobilen så är det inget jag personligen blir ledsen för. De är inget annat än självupptagna egotrippade typer. Det dröjer nog inte länge innan det kommer behandlingshem för mobilmissbrukare.

Christer

Det talas i telefoner överallt. Man frågar sig – vad pratar de om? De glor i mobilen, bryr sig inte om något annat. För något år sedan bad Räddningstjänsten om hjälp vid ett drunkningstillbud. Vad gjorde folk? Jo, de filmade händelsen med mobilen i stället för att hjälpa till.

Det är dags att införa mobilförbud på flera platser som banker, med flera inrättningar. Platserna längst fram i bussar bör vara mobilfria. Det är inte meningen att en busschaufför ska behöva utsättas för denna mobilterror. Inför en strålskatt. Det finns inget vetenskapligt bevisat att mobilen inte ger strålskador.

Mobilterrorn är att jämföra med mobbing. Det är offret som får flytta när det mobbas. Samma med mobiltelefonerandet.

En gång stod det fyra vuxna på ett tåg utanför en tyst avdelning och gapade för att överrösta varandra. Samma ord, ja, ja eller okej.

Missbruket uppmärksammas allt mer. Det var ett inslag i Aktuellt. En person sade sig ha varit mobilknarkare tidigare. Föräldrar bryr sig inte om sina barn. En gång såg jag en liten pojk som satt i sin vagn. Pappan brydde sig inte om honom. En pappa cyklade och hade en son bak på cykeln. Den äldste sonen var kanske sex år cyklade bredvid på sin cykel. Han bad pappan att han skulle prata med honom i stället för i mobilen. Barn och förskolor slår larm om detta missbruk. Man ser vuxna som är ute med sina hundar eller med sina barn. De bryr sig inte om varken sin hund eller sina barn. Det är mobilen som gäller. Följande är hämtat ur tidskriften Axess nummer fem i år.

En 15 åring gick ut med sin pappa och åt middag. Pappan började googla. Då sa 15 åringen; sluta googla. Jag vill prata med dig. Detta säger en del om det utvidgade missbruket.

Inför en lag som förbjuder mobilsamtal under bilkörning samt cykling. Cyklister som pratar i mobilen är löjeväckande att se. Skulle de skadas vid ett telefonsamtal med mobilen så är det inget jag personligen blir ledsen för. De är inget annat än självupptagna egotrippade typer. Det dröjer nog inte länge innan det kommer behandlingshem för mobilmissbrukare.

Christer