20 jul 2016 06:00

20 jul 2016 06:00

Gör om och gör rätt i Jula med

INSÄNDARE

Tack, Henrik Karlsson för din insändare i Mariestadstidningen tisdagen den 12/7-16!

För visst är det så att våra barns säkerhet är det viktigaste av allt. Så viktigt att ärendet belysts i SVT Nyheter Väst fredagen den 15/7-16 på morgonnyheterna. Gällande Henriks rubrik Irene Andersson, Gör om och gör rätt. Det är som om vi själva skulle ha skrivit artikeln. Sitter i precis samma situation som er föräldrar i Lyrestad när det gäller skolbussens körsträcka fast vårt område gäller Jula, utanför Ullervad/Mariestad. Här anser kommunen och Irene Andersson att våra barn skall gå på en kurvig, skymd, ej upplyst trafikerad 70-sträcka, ensamma och då är det yngsta barnet sex år! Vi som bor i området vet att, såsom i Solberga, Lyrestad, vägen trafikeras av tunga fordon, traktorer, skördetröskor, plogbilar och ordinarie bilister året om.

Kommunen anser att det är för farligt för bussen att backa på den plats de nu blir avsläppta. Då anser vi att det är mycket farligare för våra älskade barn att gå den nu tänkta vägsträckan. Ska inte våra barn komma hem säkert? Irene Andersson svarade att barnen kunde ta med en ficklampa på vinterhalvåret eftersom vägen inte är upplyst, herregud. Vi menar inte att skolbussen skall köra våra barn till dörren, men den vägen ni anser att de nu skall gå är inte säker, se ert egna ”Reglemente” -skolskjutsar på hemsidan under Trafiksäkerhet/trafikföhållanden. Om nuvarande körväg inte riktigt passar era krav, lägg då om körsträckan så att det fungerar! I vårt fall får bussen inte backa vid aktuell plats, enligt kommunen, här behövs inte backas enligt oss, det går att bussen kör ut mot Ebbetorp på eftermiddagen, den kommer ju därifrån på morgonen. Ni, på kommunen och Irene, vet att det går att lägga aktuell körsträcka utan att backa.

Enligt Andersson innebär vårt förslag att det blir en omväg för skolbussen, men vad är viktigast, barnens säkerhet eller bussens tidsschema? Tar också till oss av insändaren i samma tidning, ”Gammal Lyrstabo” ”slåss för barnens säkerhet!” För det är ju faktiskt så, ett liv går inte att ersätta!

 

Upprörda föräldrar i Jula

För visst är det så att våra barns säkerhet är det viktigaste av allt. Så viktigt att ärendet belysts i SVT Nyheter Väst fredagen den 15/7-16 på morgonnyheterna. Gällande Henriks rubrik Irene Andersson, Gör om och gör rätt. Det är som om vi själva skulle ha skrivit artikeln. Sitter i precis samma situation som er föräldrar i Lyrestad när det gäller skolbussens körsträcka fast vårt område gäller Jula, utanför Ullervad/Mariestad. Här anser kommunen och Irene Andersson att våra barn skall gå på en kurvig, skymd, ej upplyst trafikerad 70-sträcka, ensamma och då är det yngsta barnet sex år! Vi som bor i området vet att, såsom i Solberga, Lyrestad, vägen trafikeras av tunga fordon, traktorer, skördetröskor, plogbilar och ordinarie bilister året om.

Kommunen anser att det är för farligt för bussen att backa på den plats de nu blir avsläppta. Då anser vi att det är mycket farligare för våra älskade barn att gå den nu tänkta vägsträckan. Ska inte våra barn komma hem säkert? Irene Andersson svarade att barnen kunde ta med en ficklampa på vinterhalvåret eftersom vägen inte är upplyst, herregud. Vi menar inte att skolbussen skall köra våra barn till dörren, men den vägen ni anser att de nu skall gå är inte säker, se ert egna ”Reglemente” -skolskjutsar på hemsidan under Trafiksäkerhet/trafikföhållanden. Om nuvarande körväg inte riktigt passar era krav, lägg då om körsträckan så att det fungerar! I vårt fall får bussen inte backa vid aktuell plats, enligt kommunen, här behövs inte backas enligt oss, det går att bussen kör ut mot Ebbetorp på eftermiddagen, den kommer ju därifrån på morgonen. Ni, på kommunen och Irene, vet att det går att lägga aktuell körsträcka utan att backa.

Enligt Andersson innebär vårt förslag att det blir en omväg för skolbussen, men vad är viktigast, barnens säkerhet eller bussens tidsschema? Tar också till oss av insändaren i samma tidning, ”Gammal Lyrstabo” ”slåss för barnens säkerhet!” För det är ju faktiskt så, ett liv går inte att ersätta!

 

Upprörda föräldrar i Jula