15 jul 2016 06:00

15 jul 2016 06:00

Rätt klädd i sommarvärmen?

INSÄNDARE: Klädsel

För någon vecka sedan talade några journalister i radion om klädkoden, om man har rätt att klä sig som man själv vill.

De talade om att gå barfota på jobbet, ha linne med smala band och korta shorts. Denna klädsel kan man ha i sin trädgård, men på arbetet har man en yrkesroll och då får man leva upp till den, med andra ord vara propert klädd.

Jag undrar vad dessa journalister hade sagt om de statsanställdas klädsel vid kung Gustaf V och Gustaf VI Adolfs frånfälle. Flaggan var hissade på halv stång från dödsfallet till efter begravningen. Alla de statsanställda, till exempel anställda på skolor och länsstyrelsen, var klädda i svart, kvinnorna med svarta strumpor och herrarna i svart slips. För att hedra den avlidne.

Tidigare hade kvinnor hatt eller sjalett i kyrkan och herrarna tog av sig sin huvudbonad.

Jag tycker inte det är trevligt att damer har kort korta shorts, nästan bar överkropp eller herrar bara med shorts, ingen skjorta eller tröja i stan och synnerhet inte i mataffärer. En av tv-kanalerna hade ett matprogram. En av gästkockarna hade bar överkropp. Jag skulle vilja äta den maten!

Även om det är tillåtet behöver man inte såra andra människor, ”göra sig märkvärdig” som LV med sina rondellhundar.

Vieno Mårtensson

De talade om att gå barfota på jobbet, ha linne med smala band och korta shorts. Denna klädsel kan man ha i sin trädgård, men på arbetet har man en yrkesroll och då får man leva upp till den, med andra ord vara propert klädd.

Jag undrar vad dessa journalister hade sagt om de statsanställdas klädsel vid kung Gustaf V och Gustaf VI Adolfs frånfälle. Flaggan var hissade på halv stång från dödsfallet till efter begravningen. Alla de statsanställda, till exempel anställda på skolor och länsstyrelsen, var klädda i svart, kvinnorna med svarta strumpor och herrarna i svart slips. För att hedra den avlidne.

Tidigare hade kvinnor hatt eller sjalett i kyrkan och herrarna tog av sig sin huvudbonad.

Jag tycker inte det är trevligt att damer har kort korta shorts, nästan bar överkropp eller herrar bara med shorts, ingen skjorta eller tröja i stan och synnerhet inte i mataffärer. En av tv-kanalerna hade ett matprogram. En av gästkockarna hade bar överkropp. Jag skulle vilja äta den maten!

Även om det är tillåtet behöver man inte såra andra människor, ”göra sig märkvärdig” som LV med sina rondellhundar.

Vieno Mårtensson