06 jul 2016 06:00

06 jul 2016 06:00

Sverige är på rätt väg

Debatt:

Ha en skön sommar!

Nu är det snart dags för många skaraborgare att fira semester. Vi hoppas att ni alla ska få en skön sommar med möjlighet att ladda batterierna inför kommande utmaningar. Även alla ni som jobbar för att hålla Skaraborg igång under sommarperioden hoppas vi ska ha möjlighet att njuta av den sköna svenska sommaren.

Nu har också riksdagen sommaruppehåll. Det har hänt en hel del sedan arbetet startades upp i höstas. Steg för steg har den socialdemokratiskt ledda regeringen genomfört sina vallöften. Samtidigt har landets ekonomi utvecklats väldigt positivt och arbetslösheten minskat. Det är nu inte bara antalet sysselsatta som ökar utan nu minskar också andelen arbetslösa.

Det gör att regeringen såväl kan minska det budgetunderskott som Alliansregeringarna skapade genom sina ofinansierade skattesänkningar som göra offensiva satsningar. Sveriges kommuner och landsting har fått ett antal miljarder för att kunna återuppbygga den svenska välfärden. Det ger fler lärare i skolan och fler anställa inom vård och omsorg. Avskaffandet av den orättvisa skattebördan på landets pensionärer, där de betalar mer skatt än den som arbetar, har inletts.

Sverige är med andra ord på rätt väg. Nyligen kunde Stefan Löfven lotsa fram en stor blocköverskridande energiöverenskommelse. Något som den tidigare Alliansregeringen inte mäktade med. Ambitionen är att skapa fler överenskommelser över partigränserna i viktiga frågor för landets långsiktiga utveckling.

Det går bra för Sverige. Nu vill vi fortsätta att ta ytterligare steg för att utveckla den svenska modellen. ”Av var och en efter förmåga, åt var och en efter behov”- var den insikt varifrån den svenska samhällsmodellen byggdes. Den är ganska enkel. Den bygger på solidaritet och att ett samhälle inte är starkare än dess svagaste länk.

 

Carina Ohlsson, Lidköping

Patrik Björck, Falköping

Monica Green, Skövde

Erik Ezelius, Tidaholm

Riksdagsledamöter (S)

Skaraborg

 

Ha en skön sommar!

Nu är det snart dags för många skaraborgare att fira semester. Vi hoppas att ni alla ska få en skön sommar med möjlighet att ladda batterierna inför kommande utmaningar. Även alla ni som jobbar för att hålla Skaraborg igång under sommarperioden hoppas vi ska ha möjlighet att njuta av den sköna svenska sommaren.

Nu har också riksdagen sommaruppehåll. Det har hänt en hel del sedan arbetet startades upp i höstas. Steg för steg har den socialdemokratiskt ledda regeringen genomfört sina vallöften. Samtidigt har landets ekonomi utvecklats väldigt positivt och arbetslösheten minskat. Det är nu inte bara antalet sysselsatta som ökar utan nu minskar också andelen arbetslösa.

Det gör att regeringen såväl kan minska det budgetunderskott som Alliansregeringarna skapade genom sina ofinansierade skattesänkningar som göra offensiva satsningar. Sveriges kommuner och landsting har fått ett antal miljarder för att kunna återuppbygga den svenska välfärden. Det ger fler lärare i skolan och fler anställa inom vård och omsorg. Avskaffandet av den orättvisa skattebördan på landets pensionärer, där de betalar mer skatt än den som arbetar, har inletts.

Sverige är med andra ord på rätt väg. Nyligen kunde Stefan Löfven lotsa fram en stor blocköverskridande energiöverenskommelse. Något som den tidigare Alliansregeringen inte mäktade med. Ambitionen är att skapa fler överenskommelser över partigränserna i viktiga frågor för landets långsiktiga utveckling.

Det går bra för Sverige. Nu vill vi fortsätta att ta ytterligare steg för att utveckla den svenska modellen. ”Av var och en efter förmåga, åt var och en efter behov”- var den insikt varifrån den svenska samhällsmodellen byggdes. Den är ganska enkel. Den bygger på solidaritet och att ett samhälle inte är starkare än dess svagaste länk.

 

Carina Ohlsson, Lidköping

Patrik Björck, Falköping

Monica Green, Skövde

Erik Ezelius, Tidaholm

Riksdagsledamöter (S)

Skaraborg