13 jun 2016 19:16

13 jun 2016 19:16

Fredrik Kampe studsade tillbaka

GOLF: H40

EM i Tjeckien blev en besvikelse för Fredrik Kampe. Men Mariestadsgolfaren tog en snabb revansch. När H40-touren, SGF Senior Tour, rullade vidare på Björnhults GK blev det tredje segern på tre försök för Kampe.
  Skriv ut artikeln      Rätta fel

– Otroligt skönt. Började dock tävlingen på samma sätt som i Tjeckien. Efter en dubbelbogey på fjärde och trippelbogey på femte hålet på första varvet lossnade det helt plötsligt. Fem birdies senare blev ändå första varvet på par, säger Kampe.

Han var fortfarande tre slag efter ledarna. Men efter mer offensivt spel andra dagen, där Kampe formligen radade upp birdies, klättrade han upp till 66 i scorecardet.

– Minus sex totalt räckte till seger med två.

Därmed hoppade Mariestadsgolfaren upp lite på en rejält haltande rankinglista. Fem av sju tävlingar ska räknas vid årets slut och eftersom Kampe bara varit med vid tre av fyra har han fortfarande en bit upp till de som har fått poäng i fyra.

– Otroligt skönt. Började dock tävlingen på samma sätt som i Tjeckien. Efter en dubbelbogey på fjärde och trippelbogey på femte hålet på första varvet lossnade det helt plötsligt. Fem birdies senare blev ändå första varvet på par, säger Kampe.

Han var fortfarande tre slag efter ledarna. Men efter mer offensivt spel andra dagen, där Kampe formligen radade upp birdies, klättrade han upp till 66 i scorecardet.

– Minus sex totalt räckte till seger med två.

Därmed hoppade Mariestadsgolfaren upp lite på en rejält haltande rankinglista. Fem av sju tävlingar ska räknas vid årets slut och eftersom Kampe bara varit med vid tre av fyra har han fortfarande en bit upp till de som har fått poäng i fyra.