15 jun 2016 13:23

15 jun 2016 13:23

SD vill utöka närtrafiken

REGIONEN

Sverigedemokraterna i Västra Götaland vill ändra grundutbudet för närtrafik så att det även omfattar lördagar och söndagar.
  Skriv ut artikeln      Rätta fel

Närtrafik går från vissa förutbestämda hållplatser, måste beställas och utförs av mindre fordon. I dag kostar en resa 41 kronor och 38 kommuner har funktionen. Av dem har 24 grundutbudet (måndag-fredag), fyra har även lördagen och åtta har hela veckan. SD vill i en motion till regionfullmäktige att grundutbudet ska gälla under hela veckan.

Närtrafik går från vissa förutbestämda hållplatser, måste beställas och utförs av mindre fordon. I dag kostar en resa 41 kronor och 38 kommuner har funktionen. Av dem har 24 grundutbudet (måndag-fredag), fyra har även lördagen och åtta har hela veckan. SD vill i en motion till regionfullmäktige att grundutbudet ska gälla under hela veckan.