14 apr 2016 13:55

14 apr 2016 13:55

Ortoped missade knäfraktur

IVO

En kvinna från Skåne röntgade knäet på Skaraborgs sjukhus efter en fallolycka i november 2014.
  Skriv ut artikeln      Rätta fel

En ortoped skrev i februari 2015, efter att ha granskat röntgenbilderna, att det handlade om förslitningar. Ett år senare undersöktes patienten vid ortopeden i Trelleborg. Där menade läkaren att röntgenbilden, som skickats från Skas, visade bland annat på frakturer i knäet.

Operation ska ske innan sommaren och patienten har anmält ärendet till Inspektionen för vård och omsorg, Ivo.

En ortoped skrev i februari 2015, efter att ha granskat röntgenbilderna, att det handlade om förslitningar. Ett år senare undersöktes patienten vid ortopeden i Trelleborg. Där menade läkaren att röntgenbilden, som skickats från Skas, visade bland annat på frakturer i knäet.

Operation ska ske innan sommaren och patienten har anmält ärendet till Inspektionen för vård och omsorg, Ivo.