15 sep 2016 06:00

15 sep 2016 06:00

Född fri

Insändare: Livsvillkor

Varje människa är född fri i världen men samhället och traditioner skapar ibland tyvärr begränsningar när det rör människans frihet, särskilt i underutvecklade länder.

Frihet är rätten att få tala, tänka, agera självständigt och välja vilken religion eller troslära man vill tillhöra.

Frihet är ett viktigt begrepp för många människor i hela världen och det betyder att man kan leva ett härligt liv om man hittar sin riktiga väg till frihet.

Frihet är också en livsviktig fråga och spelar en angelägen roll i samhällets uppbyggnad men samtidigt kan frihet vara ett tveeggat vapen, såsom frihet kan anses vara negativ genom avsaknaden av lagar eller positiv genom lagar som ger en möjligheten att använda sin frihet.

Frihet för mig är att ha kapaciteten att ta mina egna beslut och leva mitt eget liv utan att någon annan hindrar mig. Men samtidigt måste jag ta ansvar för mina beslut och mitt liv eftersom vägen till avgrunden ofta är byggd med frihet utan ansvar.

Till slut vill jag säga att frihet är en vit duva men den duvan kommer att förvandlas till ett dödligt monster om frihet inte får byggas på goda grunder och gråa idéer och melankoliska tankar försvinner från våra huvuden.

Med vänliga hälsningar

Fedaa Taha

 

Frihet är rätten att få tala, tänka, agera självständigt och välja vilken religion eller troslära man vill tillhöra.

Frihet är ett viktigt begrepp för många människor i hela världen och det betyder att man kan leva ett härligt liv om man hittar sin riktiga väg till frihet.

Frihet är också en livsviktig fråga och spelar en angelägen roll i samhällets uppbyggnad men samtidigt kan frihet vara ett tveeggat vapen, såsom frihet kan anses vara negativ genom avsaknaden av lagar eller positiv genom lagar som ger en möjligheten att använda sin frihet.

Frihet för mig är att ha kapaciteten att ta mina egna beslut och leva mitt eget liv utan att någon annan hindrar mig. Men samtidigt måste jag ta ansvar för mina beslut och mitt liv eftersom vägen till avgrunden ofta är byggd med frihet utan ansvar.

Till slut vill jag säga att frihet är en vit duva men den duvan kommer att förvandlas till ett dödligt monster om frihet inte får byggas på goda grunder och gråa idéer och melankoliska tankar försvinner från våra huvuden.

Med vänliga hälsningar

Fedaa Taha

 

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.