14 dec 2015 16:36

14 dec 2015 16:36

Omogen frukt i massor

INSÄNDARE: Frukt

Konsument. Jag talar om frukt & grönt.

Nu är även apelsiner och clementiner gröna. Och häromdagen köpte jag en gul lök, som visade sig vara grön.

Jag planerar min frukt och köper den flera dagar innan jag skall intaga den. Jag lägger den på ”mogning”. Så äter jag de få som klarat av denna process. De flesta ruttnar istället.

Är det mängden som gör att vi handlar? Om vi istället fick fräsch mat, skulle vi inte handla då?

Är det verkligen bevisat att vi konsumenter lockas av dessa berg med frukt och grönt (ja grönt i dubbel bemärkelse)? Och endast stenhård omogen frukt och grönt klarar av att bli staplat i berg. Och priset?

Det blir faktiskt dyrt att köpa så mycket som man sedan måste slänga! Och inte särskilt miljömedvetet heller!

Moder natur

Nu är även apelsiner och clementiner gröna. Och häromdagen köpte jag en gul lök, som visade sig vara grön.

Jag planerar min frukt och köper den flera dagar innan jag skall intaga den. Jag lägger den på ”mogning”. Så äter jag de få som klarat av denna process. De flesta ruttnar istället.

Är det mängden som gör att vi handlar? Om vi istället fick fräsch mat, skulle vi inte handla då?

Är det verkligen bevisat att vi konsumenter lockas av dessa berg med frukt och grönt (ja grönt i dubbel bemärkelse)? Och endast stenhård omogen frukt och grönt klarar av att bli staplat i berg. Och priset?

Det blir faktiskt dyrt att köpa så mycket som man sedan måste slänga! Och inte särskilt miljömedvetet heller!

Moder natur

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.